Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ραγιαδισμός Σαμαρά τροφοδοτεί την αλαζονεία Νταβούτογλου – Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Ο ραγιαδισμός Σαμαρά τροφοδοτεί την αλαζονεία Νταβούτογλου - Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα 24ωρα, προκειμένου να γκρεμιστεί σαν πύργος στην άμμο η άθλια προπαγάνδα του αντεθνικού Καθεστώτος που εξουσιάζει την Πατρίδα μας εις ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το δήθεν θερμό κλίμα που διαμορφώθηκε με την επίσημη επίσκεψη του Νταβούτογλου και υπουργών της τουρκικής κυβέρνησης στην Αθήνα, διαλύθηκε αίφνης, με τις νέες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού οι οποίες δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο αμφιβολιών σχετικά με τις προθέσεις της Άγκυρας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπήρξε ειλικρινέστατος: «Εάν η Ελλάδα υπογράψει τη συμφωνία με την Αίγυπτο, εμείς δεν θα τη δεχθούμε. Ειδικά αν πλήξει τα τουρκικά συμφέροντα. Αυτή η συμφωνία για εμάς δεν θα υπάρχει». Προφανώς δηλαδή, κανένα θετικό κλίμα δεν υπήρξε κατά τις συζητήσεις στην Αθήνα, απλώς η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά και τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπατούν συνειδητά τον Ελληνικό Λαό.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για τη σχεδίαση αγωγού ο οποίος θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω Ελλάδος, ο Νταβούτογλου δήλωσε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους, επισημαίνοντας παράλληλα: «Δεν νιώθουμε πως απειλούμαστε. Κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία. Στην ανατολική Μεσόγειο, όλες οι συμφωνίες, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τα όρια των θαλάσσιων ζωνών, πρέπει να γίνονται ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Είναι ενάντια στους διεθνείς νόμους μια συμφωνία που δεν περιλαμβάνει όλα τα μέρη».

Επί του ζητήματος της παρουσίας του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ τέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπήρξε κάθετος και ξεκάθαρος: «Τα πάντα θα λυθούν αν υπάρξει λύση ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Σε κάθε άλλη περίπτωση το πρόβλημα θα παραμείνει. Έτσι, είτε οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν τον τελευταίο λόγο, είτε η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να συνηθίσει την παρουσία του Μπαρμπαρός στις κυπριακές ακτές».

Έτσι αντιλαμβάνεται ο νεοοθωμανισμός του Νταβούτογλου την συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Ως σχέση δηλαδή μεταξύ του ραγιά και του αφέντη του. Αυτήν ακριβώς τη στάση της Άγκυρας, προσπαθεί η αντεθνική κυβέρνηση να παρουσιάσει στον Ελληνικό Λαό ως πρόοδο και θετικό κλίμα. Δεν εθελοτυφλεί η ενδοτική πολιτική ηγεσία του αντισυνταγματικού τόξου. Συνειδητά εξαπατά το Λαό μας και διαπραγματεύεται μυστικά με τον εχθρό της Ανατολής, υπονομεύοντας αναίσχυντα τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ragiadismos-samara-trofodotei-thn-alazoneia-ntaboutoglou-nees-tourkikes-p#ixzz3LRMxXKrQ

Exit mobile version