Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται το μάταιο σχέδιο Σαμαρά για νέες αποστασίες

Συνεχίζεται το μάταιο σχέδιο Σαμαρά για νέες αποστασίες

Η απεγνωσμένη προσπάθεια της μνημονιακής κυβέρνησης να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, διαμέσου της εκλογής του ΠτΔ, συνεχίζεται, με διάφορους βουλευτές να «παλαντζάρουν» στις απόψεις τους από την μια ημέρα στην άλλη. Το μόρφωμα των ΑΝ.ΕΛ. αναδεικνύεται ως βασικός στόχος της εξεύρεσης των πρόθυμων βουλευτών, οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν τον κυβερνητικό υποψήφιο για την ΠτΔ.

Άλλοι δύο, λοιπόν, βουλευτές του Καμμένου αφήνουν με δηλώσεις τους ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα. Η βουλευτής Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά δήλωσε  ότι «θα μπορούσε να αλλάξει η στάση μου αν υπάρχει κάτι συνταρακτικό. Μια εθνική υπόθεση, ένας εθνικός κίνδυνος, αυτό για εμένα θα ήταν ένας προβληματισμός ιδιαίτερος. Έχω κι εγώ τα συνειδησιακά μου». Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πιέσεις από βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης για να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα, δίνοντας έτσι στον καθένα τη δυνατότητα να σκεφτεί ό,τι και όσα θέλει, πάνω στο περιεχόμενο των πιέσεων αυτών.

Επίσης, ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης άφησε με δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στάσης στο ζήτημα της εκλογής ΠτΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν είναι θέμα προσώπου. Έχουμε πάρει μια απόφαση, στο Συνέδριο και στη συνεδρίαση της Κ.Ο, ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω όμως τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ. Η συμπαγής μέχρι τώρα Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. έχει αποφασίσει όχι. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει στάση. Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, πάντα αφήνεις μια παράμετρο γιατί θέλω να έχω αξιοπιστία στον λόγο μου».

Αυτό το οποίο παρατηρούμε στα λεγόμενα του Χαϊκάλη είναι ότι δεν αναφέρεται μόνο στη δική του στάση, ότι μπορεί δηλαδή να αλλάξει, αλλά συνολικά στη στάση της Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρω αν θα αλλάξει η στάση». Οι δηλώσεις των Κόλλια – Τσαρουχά και Χαϊκάλη θα φανούν στις αμέσως προσεχείς ημέρες κατά πόσο θα μετουσιωθούν σε πράξεις ή όχι, τόσο από τους ίδιους όσο και από τους υπόλοιπους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.

Με δεδομένο, όμως, ότι ο μαθημένος μια ζωή στις αποστασίες Σαμαράς επιζητεί συνένοχους αποστάτες, για να μπορέσει να διατηρηθεί στην εξουσία ως εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων, ο Ελληνικός Λαός έτσι ακριβώς θα χαρακτηρίσει όσους μεταπηδήσουν τελικά στην κυβερνητική άποψη για εκλογή ΠτΔ. Αν θέλουν να σώσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια και να μην χαρακτηριστούν από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ως νεροκουβαλητές της χούντας Σαμαρά δεν πρέπει επ’ ουδενί να δώσουν παράταση ζωής σε μια ανίκανη, επικίνδυνη και διεφθαρμένη κυβέρνηση, η οποία είναι αδίσταχτη μπροστά στην επίτευξη των ποταπών σκοπών της.

Αναλόγως της στάσης τους ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους δώσει και τον χαρακτηρισμό που τους αρμόζει…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizetai-to-schedio-samara-gia-nees-apostasies#ixzz3LcKz6KYP

Exit mobile version