Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»: Στη Θράκη ο Τσαβούσογλου, λίγες ημέρες μετά τις απειλές πολέμου

«Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»: Στη Θράκη ο Τσαβούσογλου, λίγες ημέρες μετά τις απειλές πολέμου

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο το πρωί στην 31η Σύνοδο των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την Σύνοδο θα επισκεφτεί την Κομοτηνή για «συναντήσεις με στελέχη της μειονότητας», δηλαδή τους συλλόγους εκείνους που ανοικτά προπαγανδίζουν την απόσχιση της Θράκης μας από το Ελληνικό κράτος.

Το πρόγραμμα των επαφών του στη Θράκη οργανώνεται  από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και με τον τρόπο αυτό, ο Τσαβούσογλου παίρνει την «ρεβάνς» για την επίσκεψη που δεν κατέστη δυνατόν να κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν βρέθηκε προ ημερών στην Αθήνα για να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει καμία εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο εάν δεν συμμετέχει στα κέρδη η Τουρκία, η οποία προσβάλλει την Εθνική μας Κυριαρχία.

Το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου στις αρχές του μήνα απείλησε με πόλεμο την Κύπρο λέγοντας πως «Εάν δεν επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό θα λειτουργήσουν άλλες επιλογές…», δεν αποθάρρυνε καθόλου τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του 3%, Ευάγγελο Βενιζέλο, απ’ το να συναντήσει αύριο τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η πολιτική του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» έχει γίνει επίσημο κρατικό δόγμα στις διπλωματικές σχέσεις με τους εισβολείς της Κύπρου μας και τώρα είναι η σειρά της Θράκης. Άλλωστε, όπως είπε ο πασάς – Αχμέτ στον Παπούλια στην Αθήνα, «η γεωγραφία δεν αλλάζει». Και πράγματι έτσι είναι. Άλλο πράγμα η γεωγραφία όμως και άλλο τα σύνορα…

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sfaje-me-aga-mou-n-agiasw-sth-thrakh-o-tsabousoglou-liges-hmeres-meta-tis-a#ixzz3Ld6gxZAE

Exit mobile version