Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ετοιμάζει κόμμα ο Τζέφρυ: Τι ζημιά θα κάνει σε Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι;

Ετοιμάζει κόμμα ο Τζέφρυ: Τι ζημιά θα κάνει σε Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι;

Μέσα στο δυσχερές κλίμα στο οποίο βρίσκεται η συγκυβέρνηση έρχεται και η παρέμβαση του Γιωργάκη Παπανδρέου ο οποίος με μια δήλωση που θυμίζει πολιτικό μανιφέστο αφήνει να εννοηθεί ότι εάν δεν εκλεγεί ΠτΔ θα προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος. Εξαιρώντας, εννοείται, τον εαυτό του από τις βαρύτατες ευθύνες του για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα, θεωρεί όλους τους άλλους υπεύθυνους για το χάος και τον όλεθρο που μαστίζει την Πατρίδα μας. Αφού, λοιπόν, φλυαρολογεί καθ’ όλη τη διάρκεια της γραπτής του δήλωσης, φτάνει στο «ζουμί» στο τέλος της επιστολής του, όπου τονίζει τα εξής:

«Στην απευκταία περίπτωση, που δεν υπάρξει μια τέτοια θετική εξέλιξη και η ανευθυνότητα οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Οι υγιείς και παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, επιθυμούν να οδηγηθούμε σε έναν δρόμο αξιοπρέπειας, προοπτικής και ελπίδας. Οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν και στην υπέρβαση του αδιεξόδου και στη διαμόρφωση μιας βιώσιμης πορείας για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το χρέος μας και σε αυτό θα ανταποκριθούμε».

Εμμέσως πλην σαφώς ο Τζέφρυ υποστηρίζει ότι θα ηγηθεί νέου κόμματος, εάν προκύψουν εκλογές λόγω της μη εκλογής ΠτΔ. Το μόνο σημαντικό στοιχείο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ότι θα αφήσει σίγουρα εκτός βουλής το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα αφαιρέσει ψήφους τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι αλλά και από τη Ν.Δ. Με δεδομένο ότι το βεληνεκές, έστω και πολύ περιορισμένων ικανοτήτων, του Τζέφρυ στρέφεται στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, καθώς και σ’ ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η ανακατανομή των ψήφων ανάμεσα στα προαναφερθέντα συστημικά κόμματα.

Όπως σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον και το πώς οι στημένες δημοσκοπήσεις θα μπορέσουν και πάλι να διαχειριστούν αυτή τη συγκεκριμένη ανακατανομή. Θα τολμήσουν και πάλι να δείχνουν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χαμηλά, η οποία είναι το μόνο Πολιτικό Κόμμα (μαζί με το ΚΚΕ) που δεν επηρεάζονται ούτε στο ελάχιστο αρνητικά από τη δημιουργία ενός κόμματος από την αρχηγία του Τζέφρυ; Όπως και να έχει οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Υ.Γ. Τα παραπάνω βεβαιώνονται και από σχετική δημοσκόπηση, της οποίας σας παρουσιάζουμε την κάρτα:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimazei-komma-o-tzefru-ti-zhmia-tha-kanei-se-n.d-suriza-kai-potami#ixzz3Ld7EAtvG

Exit mobile version