Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Παιδικές ψυχές χάνονται λόγω της ανεπάρκειας του δημόσιου συστήματος υγείας

gmsaf1__homeΕνώ έχει ήδη γίνει λόγος για τις ανεπάρκειες των δημόσιων νοσοκομείων, τις περικοπές στις δαπάνες για την υγεία και την αδυναμία πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, τα τελευταία γεγονότα κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δραματική. Δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 4,5 και 2 ετών, έχασαν άδικα τη ζωή τους, καθώς δεν έγινε άμεσα η εισαγωγή τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αγοράκι 4,5 ετών από την Ιτέα Φωκίδας, το οποίο, λόγω μόλυνσης από άγνωστο μέχρι στιγμής μικρόβιο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας και έπειτα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί, οι γιατροί έκριναν αναγκαία την διακομιδή του παιδιού στη ΜΕΘ Παίδων Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έγινε ποτέ, λόγω έλλειψης διαθέσιμης κλίνης. Το παιδί λοιπόν παρέμεινε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Παίδων του Νοσοκομείου Λάρισας, όπου και κατέληξε. Μια αθώα ψυχή χάθηκε, στην Ελλάδα του 2014, λόγω έλλειψης κρεβατιών!

Η άλλη περίπτωση αφορά ένα κοριτσάκι μόλις 20 μηνών, το οποίο εξέπνευσε κατά τη διάρκεια της διακομιδής του από τη Ρόδο στην Αθήνα. Σκοπός αυτής της μεταφοράς η εισαγωγή του παιδιού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη μονάδα σε ολόκληρη την περιφέρεια των Δωδεκανήσων.

Τα δύο αυτά περιστατικά δεν είναι και τα μοναδικά, ούτε αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Αντιθέτως, δείχνουν με τον πιο σκληρό τρόπο το μέλλον της δημόσιας υγείας, η οποία έχει γίνει έρμαιο της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής και των εκπροσώπων αυτής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-paidikes-psuches-chanontai-logw-ths-aneparkeias-tou-dhmosio#ixzz3LlCtxnqa

Exit mobile version