Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε απόγνωση ο Σαμαράς, δεν μπορεί με τίποτα να βρει τους 180!

Σε απόγνωση ο Σαμαράς, δεν μπορεί με τίποτα να βρει τους 180!

Όσο πλησιάζουμε προς την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του ΠτΔ τόσο αυξάνεται η φημολογία ότι ο Σαμαράς- Βενιζέλος ρίχνουν στον στίβο τον Σταύρο Δήμα ως «λαγό», προκειμένου να «καεί»  και στην κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία να ρίξουν άλλο πιο «βαρβάτο» όνομα, το οποίο θα θεωρούν ως ικανό να μαζέψει τους 180. Αφήνοντας στην άκρη ότι το διακύβευμα  (και) σε αυτή την εκλογή, δεν είναι ένας ικανός και κατάλληλος για το Έθνος Πρόεδρος, αλλά το αν θα διατηρηθεί στην ζωή η κυβέρνηση ή αν το σύστημα οδηγηθεί αναγκαστικά σε εκλογές, αυτό που πρέπει να δούμε είναι ποιο θεωρείται εκείνο το πρόσωπο με το οποίο ελπίζει η κυβέρνηση ότι μπορεί να αλλάξει τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προσφέροντας στους Σαμαρά-Βενιζέλο μερικές ακόμη εναλλακτικές ψήφους που θα φτάσουν το άθροισμα στους 180.

Βάζοντας στην ζυγαριά τα πάρε – δώσε τόσο της κυβέρνησης από τη μια μεριά όσο και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, ανάμεσα στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους, θα δούμε ότι πρέπει καταρχάς να αποκλειστεί ο Κουβέλης. Όχι γιατί θα εξευτελιστεί και πάλι (είναι μαθημένος στους εξευτελισμούς ο «σοβαρός» μπολσεβίκος της ροζ αριστεράς), αλλά επειδή δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τον ψήφιζαν όλοι οι εναπομείναντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Οι περισσότερες πιθανότητες πάνε στον ίδιο τον Καραμανλή, ο οποίος θα μπορούσε να αφήσει τον Καμμένο εντελώς μόνο του, παίρνοντας όλους τους βουλευτές του, αλλά κι εδώ υπάρχει πρόβλημα, το οποίο εστιάζεται στον Γιωργάκη Παπανδρέου και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που επηρεάζει. Ο Τζέφρυ έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο Πρόεδρο της συγκυβέρνησης, αρκεί όμως αυτός να μην είναι ο Καραμανλής.

Οπότε, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, η κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι σε  αδιέξοδο. Οι εξελίξεις, βεβαίως, τρέχουν καθημερινά, αλλά όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να πιάσει τις 180 ψήφους, αφού δεν μπορεί να βρει εκείνο το πρόσωπο το οποίο μπορεί να δράσει ως συσπειρωτής των απαραίτητων 180 ψήφων.

Με βάση, λοιπόν, την λογική οι εκλογές είναι εντελώς αδύνατο να αποφευχθούν και το τέλος των Σαμαρά-Βενιζέλου μοιάζει προδιαγεγραμμένο.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-apognwsh-o-samaras-den-mporei-me-tipota-na-brei-tous-180#ixzz3LzdPxll1

Exit mobile version