Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ρόζα και ο… Στέφανος Τζουμάκας

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ρόζα και ο… Στέφανος Τζουμάκας

Γράφει ο Αντίοχος

Σβάρνα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ένας Βρετανός δημοσιογράφος του BBC “για να καταλάβει τον Τσίπρα”. Μπαίνοντας, λοιπόν, στα  γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο πράγμα που αντίκρισε ήταν ένα ασπρόμαυρο πορτραίτο της σιωνίστριας-κομμουνίστριας Ρόζας Λούξεμπουργκ, να τον κοιτάζει αυστηρά.

Βέβαια, ο Εγγλέζος δημοσιογράφος δεν είναι κανένα κορόιδο κι όπως φαίνεται έχει μελετήσει σε βάθος το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, και παρατηρεί στο ρεπορτάζ του με αρκετή δόση ειρωνείας:

«Μπορεί η φωτογραφία της Ρόζας να δεσπόζει στα γραφεία, ωστόσο η ταχεία άνοδος του κόμματος και η προσέγγισή του με την εξουσία έχουν μειώσει την παλαιά δυναμική του. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για παραμονή στο ευρώ, κάνει ταξίδια στο City και υπόσχεται στους δανειστές πως δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες».

(ΥΓ): Και σ’ αυτή την περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ! Υπενθυμίζουμε, πως το 1979, ο τότε υπεύθυνος του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας (κατοπινός βολευτής και υπουργός), είχε δώσει εντολή να κατέβουν από τις τοπικές οργανώσεις του «κινήματος» τα πορτραίτα των Ελευθερίου Βενιζέλου και Γεωργίου Παπανδρέου και να τοποθετηθούν στη θέση τους αυτά του Μαρξ, του Ένγκελς και του Άρη Βελουχιώτη. Και την είδαμε την… ευτυχή κατάληξη…

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-suriza-h-roza-kai-o-stefanos-tzoumakas#ixzz3M9uSu0sy

Exit mobile version