Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

160 ψήφοι και ένας μήνας ζωής απέμεινε στην καταρρέουσα συγκυβέρνηση των σκευωρών

160 ψήφοι και ένας μήνας ζωής απέμεινε στην καταρρέουσα συγκυβέρνηση των σκευωρών

Η απελπισία και η απόγνωση του Σαμαρά να βρεθούν οι απαιτούμενες 180 έδρες, ώστε με την ψήφιση του νέου μνημονιακού Προέδρου της Δημοκρατίας να επιτευχθεί η “σταθερότητα της χώρας”, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ακόμη και η σημερινή ήττα (συλλογή 160 ψήφων) ανάγκασε τον σκευωρό πρωθυπουργό να… χειροκροτήσει (!) για την απόλυτη αποτυχία των σχεδίων του. Ίσως βαθειά μέσα του ο Σαμαράς να ελπίζει σε κάποιο θαύμα που θα τον οδηγήσει στην εύρεση 20 επιπλέον απαιτούμενων για την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας ψήφων, ίσως τα παπαγαλάκια του Μαξίμου να πιέζουν με τον τρόπο τους προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως οι συνεργάτες του, όσοι του απέμειναν, να τον διαβεβαιώνουν πως όλα βαίνουν καλώς, πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως οι μέρες της πρωθυπουργίας του είναι μετρημένες.

Οδεύουμε προς εθνικές εκλογές και αυτό ο Σαμαράς το ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας. Στις τελευταίες ομιλίες του αμέλησε να μας πει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το 2016, πως οι 180 ψήφοι είναι εξασφαλισμένοι, όπως έκανε παλαιότερα και μάλιστα με επιβεβαιωτικό ύφος. Σήμερα μιλάει με εκβιασμούς, με διλήμματα, με φρεασεολογία η οποία δείχνει τον απόλυτο πανικό του για την επερχόμενη και οριστική κατάρρευση του ιδίου και του αποκόμματος του. Και σε αυτό έχει συντελέσει η πολιτική δίωξη εις βάρος της Χρυσής Αυγής την οποία οργάνωσε μαζί με τους “εκλεκτούς” του Υπουργούς, πιστεύοντας πως η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας θα έχει διαλυθεί κι ως εκ τούτου θα μπορεί άνετος πλέον να αναλώνεται σε φθηνές επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το έχουμε ξαναγράψει, 1 χρόνος χρειάστηκε όλο κι όλο για να αρχίσει η ΝΔ να νιώθει στο πετσί της τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε, είτε αυτή αφορά την οικονομία είτε την συνταγματική εκτροπή δια της τηλεφωνικής απαίτησης προφυλάκισης του Αρχηγού και λοιπών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/160-pshfoi-kai-enas-mhnas-zwhs-apemeine-sthn-katarreousa-sugkubernhsh-twn-s#ixzz3MBwnUE00

Exit mobile version