Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έτοιμος για νέο κόμμα ο Τζέφρυ, αφήνοντας εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ

Έτοιμος για νέο κόμμα ο Τζέφρυ, αφήνοντας εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ

Σαφές μήνυμα ότι προτίθεται να προχωρήσει στην δημιουργία κόμματος άφησε ο Γιωργάκης Παπανδρέου κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Κοζάνη την Πέμπτη. Χρησιμοποιώντας πολλές φορές τις λέξεις «κίνημα» και «αλλαγή» ο Τζέφρυ έδειξε τις προθέσεις του να αποκοπεί και τυπικά από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Το ζητούμενο στην όλη υπόθεση δεν είναι η «επιχειρηματολογία» του Γιωργάκη για την «ανάγκη» δημιουργίας ενός νέου κομματικού φορέα, του οποίου θα προΐσταται ο ίδιος.

Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε με τα λεγόμενα ενός αποτυχημένου πολιτικάντη, με «ρευστή εθνική συνείδηση» (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει), ο οποίος κατέστρεψε μία χώρα που ποτέ δεν την αγάπησε. Αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι οι όποιες παρενέργειες στο πολιτικό σκηνικό, αν τελικά ο Τζέφρυ επισημοποιήσει το διαζύγιο του με το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και προχωρήσει στη δημιουργία δικού του πολιτικού σχηματισμού. Με δεδομένο ότι μας χωρίζει κάτι παραπάνω από μόλις ένα μήνα για τις εκλογές που έρχονται, είναι αδύνατο αυτό που θα δημιουργήσει ο Γιωργάκης να μπορέσει να στηθεί ως κομματικός μηχανισμός, ο οποίος  θα μπορέσει να λειτουργήσει αξιοπρεπώς εκλογικά σε τέτοιο βαθμό που να επιτύχει κάτι καλό.

Το αν θα καταφέρει να μπει στη Βουλή ή όχι εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, οι οποίες και θα κρίνουν αν θα το επιτύχει αυτό ή όχι. Σίγουρα, όμως, σε μία τέτοια περίπτωση θα αφήσει εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ και ίσως αυτός να είναι και ο τελικός σκοπός του Τζέφρυ. Να καταστήσει εξωκοινοβουλευτικό το ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας το στη διάλυση και εκδικούμενος έτσι τον νυν αρχικαρεκλάρχη και «Ντούτσε» του συγκεκριμένου αποκόμματος για τον τρόπο με τον οποίο του πήρε την ηγεσία. Ζημιά, επίσης, θα κάνει και στο μόρφωμα του Θεοδωράκη όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και όλοι τους κινούνται στην ίδια δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς. Σε λίγες ημέρες θα δούμε αν ο Γιωργάκης Παπανδρέου οριστικοποιήσει το χάσμα από το ΠΑΣΟΚ και αν με την ίδρυση του δικού του εγχειρήματος συμβάλει στο τελειωτικό χτύπημα κατά του κόμματος του οποίου πριν λίγα χρόνια ηγούνταν.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimos-gia-neo-komma-o-tzefru-afhnontas-ektos-boulhs-to-pasok#ixzz3MNzgQvE5

Exit mobile version