Ένα κράτος δεν χρεοκοπεί όπως μια ιδιωτική επιχείρηση. Είναι αδύνατο να πληρώνει συντάξεις και μισθούς και ταυτόχρονα να ικανοποιεί τις δανειακές του υποχρεώσεις. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξομοιωθεί με μια επιχείρηση, διότι η ύπαρξή του αποσκοπεί στην εκπλήρωση κοινωνικών στόχων ‒ μια νομική λειτουργία που το διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει.
Οι δανειακές συμβάσεις μνημονιακού τύπου έχουν ως αποτέλεσμα την διάλυση του κοινωνικού κράτους ‒ ακόμη και το κοινωνικό χάος ‒ τις χιλιάδες αυτοκτονίες και συγχρόνως την διόγκωση του χρέους προς το ΑΕΠ. Η ελληνική Κυβέρνηση, ακολουθώντας μια αντικυκλική πολιτική λιτότητας, φαίνεται να οδήγησε εν τέλει την οικονομία της χώρας σε αδιέξοδο. Η επεκτατική οικονομική πολίτικη λιτότητας, η οποία έχει ως κύριο στόχο την αποπληρωμή των δανείων στους ξένους τοκογλύφους, οδηγεί σε μια «σπείρα θανάτου».
Η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να βρει διαφορετικές διεξόδους, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση: Η Λετονία έκρινε αντισυνταγματικούς αρκετούς από τους όρους του ΔΝΤ. Ομοίως και η Κολομβία αλλά και η Αργεντινή, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις, παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ. Οι μόνοι που επωφελήθηκαν από το μνημόνιο στην Ελλάδα είναι οι τράπεζες ‒ κυρίως οι γερμανικές που, όσο η Ελλάδα δανείζεται, μπορούν να «ξεφορτώνονται» τα ελληνικά ομόλογα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, ενώ κατείχαν ελληνικά ομόλογα άξιας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα πούλησαν πριν το PSI, έχοντας προβλέψει την επερχόμενη κατάσταση. Επιπλέον, οι ιδιωτικοποιήσεις των μεγαλύτερων δημοσίων επιχειρήσεων οδήγησαν σε μαζική μεταφορά πόρων από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, προκαλώντας την αδυναμία του κράτους να παραμείνει ο κύριος ρυθμιστής της εθνικής οικονομίας.
Ο Ντ. Λ. Μπαντού δήλωσε στην επιστολή παραίτησής του προς το ΔΝΤ: «όλα όσα κάναμε από το 1983 και μετά βασίζονται στην αίσθηση ότι έπρεπε να εκπληρώσουμε μια αποστολή: ο Νότος έπρεπε να “ιδιωτικοποιηθεί” ή να πεθάνει. Για τον λόγο αυτόν προκαλέσαμε αδιάντροπα ένα οικονομικό χάος στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική από το 1983 μέχρι το 1988».
Αν λάβουμε υπόψη ότι κύριος στόχος των οικονομιών των αναπτυγμένων χωρών είναι η ευημερία των πολιτών, τότε η ελληνική Κυβέρνηση έχει αποτύχει.. Η Ελλάδα, στην παγκόσμια έκθεση ευτυχίας για την περίοδο 2010-12 βρίσκεται στην 70η θέση, ενώ η Γουατεμάλα στην 49η. Συνεπώς, ο δείκτης αναδεικνύει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, την δυστυχία του ελληνικού λάου. Βεβαίως δεν χρειαζόμαστε ένα δείκτη να μας το αποδείξει ,οι χιλιάδες αυτοκτονίες μαρτυρούν την δυστυχία που έχει επιφέρει η χούντα Σαμαρά -Βενιζέλου.
Το ότι η ελληνική Κυβέρνηση λαμβάνει εντολές από ξένα κέντρα φανερώνουν το κείμενο των Μνημονίων και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Προσαρμογής: έρχονται στη διάθεση των Υπουργών λίγες μόνο ώρες πριν εγκριθούν. Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης δηλώνει ότι δεν πρόλαβε να το διαβάσει και η Λ. Κατσέλη ότι το διάβασε βιαστικά. Στο σημείο αυτό ταιριάζουν τα σοφά λόγια τού Νίτσε: «Είναι κανείς κακός θεατής της ζωής, αν δεν έχει δει και το χέρι που με διακριτικό τρόπο σκοτώνει».
Κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη μιας Εθνική Κυβέρνησης που θα θέσει επιτέλους τα συμφέροντα του Έθνους πάνω από τα συμφέροντα των τραπεζών και των διεθνών λόμπι. Η Χρυσή Αυγή έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο που την οδηγούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και να φέρει μια οικονομική αλλά και ηθική ανάταση. Καθώς διάλεξε το δύσκολο δρόμο, αδιάλλακτη από προκλήσεις ατρόμητη μπροστά σε δολοφονίες και φυλακίσεις με μόνο γνώμονα την δικαίωση ολοκλήρου του ελληνικού λάου. Οι υπαίτιοι αυτής της κατρακύλας και της σαπίλας θα βρεθούν μπροστά σε μια αμερόληπτη δικαιοσύνη και θα πληρώσουν για όσα δεινά έφεραν στην πατρίδας μας.
Ευγενία Χρήστου Γερμενή
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mnhmonia-ftwcheia-autoktonies-oi-ameses-sunepeies-ths-drashs-twn-politikant#ixzz3MWZy9pY0
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Dom Helder Camara, 1909-1990, Βραζιλιάνος Αρχιεπίσκοπος
!!!!!!!!!!!
Φτωχός δεν είναι ο άνθρωπος που έχει λίγα, αλλά εκείνος που θέλει περισσότερα.
Σενέκας, 4 μ.Χ-65 μ.Χ., Ρωμαίος φιλόσοφος
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εμείς στη Δύση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι φτωχές χώρες είναι φτωχές, κυρίως επειδή εμείς τις έχουμε εκμεταλλευτεί μέσα από πολιτική και οικονομική αποικιοκρατία.
Martin Luther King, 1929-1968, Αφροαμερικανός ηγέτης