Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και ο Βενιζέλος εγκαταλείπει τον απελπισμένο Σαμαρά

Και ο Βενιζέλος εγκαταλείπει τον απελπισμένο Σαμαρά

Κάθε ημέρα που περνά η θέση του Σαμαρά γίνεται ολοένα και πιο δυσχερής. Εκτός του ότι αντιλαμβάνεται πως οι 180 ψήφοι αποδεικνύονται άκαρπο όνειρο, συνειδητοποιεί ότι μένει και εντελώς μόνος του σ’ αυτήν την προσπάθεια, καθώς αυξάνονται οι φήμες ότι ο «εταίρος πλήρους ευθύνης» Βενιζέλος τον εγκαταλείπει σιγά-σιγά, συντασσόμενος με αυτούς που ζητούν άλλη κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό για μετάθεση της ημερομηνίας εκλογών.

Ο στενός συνεργάτης του «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, υποστήριξε με δηλώσεις του την ανάγκη εκλογής ΠτΔ, την συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού και την δημιουργία ειδικής δικομματικής διαπραγματευτικής ομάδας για το χρέος. Δήλωσε, μάλιστα, ότι «εδώ που φτάσαμε, το ΠΑΣΟΚ τα συζητάει όλα, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Μπορεί επισήμως ο Βενιζέλος να προσπάθησε με δηλώσεις να θολώσει τα νερά πάνω στην τοποθέτηση του Γρηγοράκου, όμως, είναι ολοφάνερο ότι ο νυν αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ κινείται στο παρασκήνιο με σκοπό να σώσει το πολιτικό του τομάρι.

Ευρισκόμενος σε απελπιστική κατάσταση ο Σαμαράς, βλέποντας πληθώρα πολιτικών προσώπων να τον αμφισβητούν ευθέως και πλαγίως (Ντόρα Μπακογιάννη, Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευάγγελος Βενιζέλος κλπ) και έχοντας όλα τα γνωστά προσωπικά προβλήματα, τα οποία είναι εμφανή σε όποιον έχει μια στοιχειώδη παρατηρητικότητα, οργίζεται ακόμη περισσότερο βλέποντας ότι δεν μπορεί να βελτιώσει στο ελάχιστο την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται, καθώς στις 29 Δεκεμβρίου θα πάψει να είναι πρωθυπουργός και οι εκλογές, που θα έρθουν σε έναν μήνα περίπου, θα σημάνουν την οριστική πολιτική σύνταξη για έναν τύπο, ο οποίος κατέστρεψε, όσο ελάχιστοι, την Χώρα αυτή.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kai-o-benizelos-egkataleipei-ton-apelpismeno-samara#ixzz3MWbtxPIL

Exit mobile version