Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σενάριο «από κοινού κυβέρνησης» το κύκνειο άσμα της Χούντας Σαμαρά

Σενάριο «από κοινού κυβέρνησης» το κύκνειο άσμα της Χούντας Σαμαρά

Η αδυναμία εύρεσης των απαραίτητων 180 βουλευτών για την εκλογή ΠτΔ οδηγεί το σύστημα σε εναλλακτικές σκέψεις για την αποτροπή της διενέργειας εκλογών. Οι 160 μαζεμένοι της πρώτης ψηφοφορίας είναι ολοφάνερο ότι είναι αδύνατον να γίνουν 180 στην τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου. Ειδικά μετά τις αποκαλύψεις Χαϊκάλη, ο οποιοσδήποτε ψηφίσει Δήμα στην δεύτερη (και ιδίως) στην τρίτη ψηφοφορία, θα θεωρηθεί -δικαίως ή αδίκως- ότι «τα έχει αρπάξει» και αυτό σίγουρα αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για όποιον βουλευτή, από εδώ και πέρα θέλει να ψηφίσει τον προτεινόμενο Πρόεδρο της συγκυβέρνησης.

Τα σενάρια για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια σε μια εμφανή προσπάθεια να καθυστερήσουν τις εκλογές. Θεωρούν ότι θα πειστεί ο Σαμαράς να παραιτηθεί και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για μια τέτοιου είδους κυβέρνηση. Όλοι και όλα κινούνται πλέον ξεκάθαρα εναντίον του ανεύθυνου, ανίκανου, αποτυχημένου και επικίνδυνου, για τον Τόπο, αυτού πολιτικάντη αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, που τον διακατέχει, το οποίο σε συνδυασμό με τον φθόνο, την μνησικακία και την εκδικητικότητα που τον διέπουν, οδηγούν σ’ ένα εκρηκτικό μείγμα με παρενέργειες, που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εβδομαδιαία φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η οποία μέχρι πρότινος υποστήριζε με φανατισμό τον Σαμαρά, εδώ και λίγες εβδομάδες του επιτίθεται εμμέσως και στην τελευταία έκδοσή της ουσιαστικά τον καλεί να αφήσει «στην άκρη τις προσωπικές φιλοδοξίες», να στοχεύσει στην «συναίνεση» και ουσιαστικά να παραιτηθεί προς χάριν μιας «από κοινού κυβέρνηση». Όσοι γνωρίζουν την μεγαλομανία, τον ατομοκεντρισμό και την ψυχοσύνθεση του Σαμαρά, είναι σίγουροι ότι δεν θα θελήσει να αφήσει τον «θρόνο» του, με αποτέλεσμα όλα πλέον να είναι πιθανά, ως προς τη αντιμετώπισή του, απ’ αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό τον στήριζαν για διαφόρους λόγους.

Οι επόμενες μέρες (αν όχι ώρες) θα δείξουν πολλά.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/piesh-ston-samara-gia-paraithsh-prokeimenou-na-uparjei-apo-koinou-kubernhsh#ixzz3MWtDZpNG

Exit mobile version