Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Reuters: Οι μνημονιακες εγγυήσεις του Μister Τsipra ηρέμησαν τις «αγορές»

Reuters: Οι μνημονιακες εγγυήσεις του Μister Τsipra ηρέμησαν τις «αγορές»

Γράφει ο Αντίοχος

Ως γνωστόν, μόλις ανακοινώθηκε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής και φάνηκε ότι πάμε για εκλογές, οι λεγόμενες «αγορές» (ήτοι, οι διεθνείς τοκογλύφοι) αντέδρασαν νευρικά, με επίδειξη ισχύος, με πρώτη συνέπεια την κατακόρυφη πτώση του χρηματιστηρίου Αθηνών. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες οι «αγορές» ξαφνικά… ηρέμησαν, παρότι οι πρόωρες εκλογές είναι πλέον παραπάνω από σίγουρες. Γιατί άραγε; Την απάντηση στην εύλογη απορία τη δίνει το (γνωστών συμφερόντων…) διεθνές πρακτορείο Reuters, σε δημοσίευμα με τον ενδεικτικό τίτλο: Το «όχι» Τσίπρα σε μονομερείς ενέργειες ηρέμησε τις αγορές. Ιδού το… επίτευγμα του misterTsipra:

«Από την «μαύρη Τρίτη» της προηγούμενης εβδομάδας, στη «χαρούμενη Πέμπτη» της τρέχουσας. Πολλές φορές η κινητήρια δύναμη των διεθνών αγορών μπορεί να είναι μια δήλωση ή μια νύξη ή μια υποσημείωση που θα «διαβαστεί» με τον ορθό τρόπο. Κάτι τέτοιο συνέβη με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Reuters. Οι εντυπώσεις που άφησαν τα λεγόμενά του στις αγορές ήταν άμεσες και είχαν αντίκτυπο στην κίνηση των μετοχών που κατέγραψαν την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών. Κι όλα αυτά λόγω της προφορικής δέσμευσης του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν προτίθεται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, άμα τη αναλήψει των πρωθυπουργικών καθηκόντων του, και δεν έχει στόχο να βγάλει την Ελλάδα εκτός ευρώ.Ο δείκτης FTS Eurofirst 300, που περιλαμβάνει τις κορυφαίες ευρωπαϊκές μετοχές, κατέγραψε άνοδο τριών μονάδων, ενώ θετικά κινήθηκε και το ελληνικό χρηματιστήριο, μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα».

(ΥΓ): Τι Τσίπρας, τι Σαμαράς! Χρυσή Αυγή, η μόνη εθνική επιλογή!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/reuters-oi-mnhmoniakes-egguhseis-tou-mister-tsipra-hremhsan-tis-agores#ixzz3MZYFPykF

Exit mobile version