Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Αόρατοι οι καρκινοπαθείς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σύμφωνα με τα δεδομένα έρευνας του επίκουρου καθηγητή Πολιτικής Υγείας Κ. Σουλιώτη, πέραν του καρκίνοι οι πάσχοντες στην Ελλάδα έχουν να έρθουν αντιμέτωποι με ένα δυσλειτουργικό και απόμακρο σύστημα υγείας.

Ειδικότερα, το 10,33% των καρκινοπαθών είναι ανασφάλιστοι, ενώ το 23% περίπου καταφεύγει στην ιδιωτική ασφάλιση. Παράλληλα, είναι ανησυχητικά μεγάλος ο αριθμός των νοσούντων που επισκέπτονται το γιατρό μια μόνο φορά το χρόνο, παρά την κρισιμότητα της υγείας τους (20,5%).

Ακόμα, η πλειονότητα επιλέγει ιατρό σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο (59,9%), ενώ λίγοι είναι όσοι μπορούν να επισκεφθούν έναν ιδιώτη ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ ακόμα λιγότεροι όσοι μπορούν να καταφύγουν σε έναν μη συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ ιδιώτη. Καταλήγοντας, οι περισσότεροι θεωρούν προβληματική και δύσκολη την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας, καθώς είτε δεν μπορούν να εξασφαλίσουν συνάντηση με ιατρό, είτε αδυνατούν να πληρώσουν κάποιον ειδικό.

Τα προαναφερθέντα στοιχεία, επιβεβαιώνουν την ανάλγητη στάση του Υπουργείου Υγείας ακόμα και στους πιο βαριά νοσούντες. Λαμβάνοντας υπόψη την κοντόφθαλμη και ευκαιριακή πολιτική του Βορίδη, μόνο σοκαριστικό δεν είναι το γεγονός ότι το 96% των καρκινοπαθών βίωσαν σοβαρή επιδείνωση της υγείας τους, λόγω της καθυστέρησης της προβλεπόμενης θεραπείας!

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-aoratoi-oi-karkinopatheis-gia-to-ethniko-susthma-ugeias#ixzz3MjQtABje

Exit mobile version