Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της υγείας με τη σφραγίδα των Γερμανών.

Όπως έγινε γνωστό, υπεγράφησαν συμφωνίες μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, του ΠΟΥ και γερμανικών φορέων , με τις οποίες εισάγονται στο ΕΣΥ καινοτομίες που συντείνουν στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Αφενός εισάγονται τα ΚΕΝ (DRG’S), μέθοδος με την οποία οι ασθενείς χάνουν την προσωπική τους ταυτότητα και εντάσσονται σε ομοιογενείς διαγνωστικές κατηγορίες, ώστε να διευκολύνεται η αξιολόγηση και η αποζημίωση των υπηρεσιών του κάθε νοσοκομείου και να καθορίζεται το ύψος της χρηματοδότησής . Αφετέρου η ήδη γνωστή ΕΣΑΝ ΑΕ, με την οποία προωθούνται τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Από τη μια πλευρά, χάνεται ο ανθρωπιστικός χαρακτήρας της υγείας και οι ιατροί από λειτουργοί εκπίπτουν σε υπαλλήλους που είτε δίδουν πρόωρα εξιτήρια, για τη μείωση των ημερών νοσηλείας, είτε «κυνηγούν» τα πιο σοβαρά και κερδοφόρα περιστατικά. Από την άλλη πλευρά, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιωτικές εταιρείες, δηλαδή ιδιοκτήτες ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών για μερίδιο στην χάραξη της δημόσιας πολιτικής για την υγεία.

Ουσιαστικά, όχι μόνο ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, αλλά γίνεται φανερό και το «όραμα» του Βορίδη για ένα σύστημα υγείας δυσπρόσιτο, όπου οι μη έχοντες θα αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, ενώ οι μέσοι πολίτες, εντούτοις βαριά φορολογούμενοι, θα αναγκάζονται να πληρώνουν βαρύ τίμημα σε ιδιωτικές εταιρείες για την κάλυψη των αναγκών τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-anoigei-o-dromos-gia-thn-idiwtikopoihsh-ths-ugeias-me-th-sf#ixzz3Mu4fIaeU

Exit mobile version