Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άμεση ανταπόκριση ΣΥΡΙΖΑ σε Σόιμπλε: Ναι, αφέντη! Κανονικά θα συνεχίσουν τα μνημόνια!

Άμεση ανταπόκριση ΣΥΡΙΖΑ σε Σόιμπλε: Ναι, αφέντη! Κανονικά θα συνεχίσουν τα μνημόνια!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στο άρθρο μας περί της δήλωσης Σόιμπλε, όπου γινόταν μία ξεκάθαρη προτροπή προς τον ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώσει την συμφωνία για απρόσκοπτη συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής στη χώρα μας και η απάντηση ήταν άμεση! Το δεξί χέρι του Τσίπρα, ο βουλευτής Σταθάκης, προέβη σε σχετικές δηλώσεις και έδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Σόιμπλε. Συγκεκριμένα είπε:

«Η διαπραγμάτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνολική και θα αφορά τόσο την απομείωση του δημόσιου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, όσο και την αντικατάσταση του μνημονίου με ένα οικονομικό πρόγραμμα προσανατολισμένο προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, καθώς θεωρούμε ότι οι προτάσεις τις οποίες κομίζουμε είναι επωφελείς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη»

Ομολογουμένως προσεκτικά διατυπωμένη η δήλωση Σταθάκη, γεγονός που προφανώς εκτίμησε δεόντως ο Σόιμπλε. «Η διαπραγμάτευση», λοιπόν, «θα είναι συνολική», δηλαδή θα κρατήσει χρόνια. Και θα αποσκοπεί στην «αντικατάσταση του μνημονίου», δηλαδή στην Ενισχυμένη Προληπτική Γραμμή Στήριξης, το νέο μνημόνιο, που σύμφωνα με τους σχεδιασμού της νουδούλας θα «αντικαταστήσει» το μνημόνιο. Επιπλέον δε των παραπάνω, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες», δηλαδή όλα καλώς με τους τοκογλύφους.

Άντε και βίον μνημονιόσπαρτον!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/amesh-antapokrish-suriza-se-soimple-nai-afenth-kanonika-tha-sunechisoun-ta#ixzz3N8RzbdiC

Exit mobile version