Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Σταύρο Δήμα, δεν μας είπες… Τελικά 166 ή 168 αποδέχεσαι ότι πήρες;

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Σταύρο Δήμα, δεν μας είπες... Τελικά 166 ή 168 αποδέχεσαι ότι πήρες;

Σας παρουσιάζουμε ένα δημοσίευμα της εφημερίδος «Δημοκρατία» σχετικά με τα στημένα δημοσιεύματα που διακινούσαν φήμες περί δήθεν υπερψήφισης του μνημονιακού υποψηφίου προέδρου από την Χρυσή Αυγή. Ένα δημοσίευμα που καταλήγει στο προφανές ερώτημα: Τελικά Δήμα, δεν μας είπες… Αποδέχεσαι 166 ή 168 ψήφους από την προηγούμενη ψηφοφορία;

“Το… παιχνίδι με τη Χρυσή Αυγή και το “βραχυκύκλωμα”

Ξαφνικά η Χρυσή Αυγή έγινε το επίκεντρο της συζήτησης για την προεδρική εκλογή προκαλώντας εντάσεις και πυροδοτώντας νέα σενάρια. Μπορεί δύο βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή να ψήφισαν Σταύρο Δήμα στη δεύτερη εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ο ίδιος ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε να δηλώσει “σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής”! 

Για να φτάσουμε όμως σε αυτή τη δήλωση είχαν προηγηθεί σενάρια που φρόντισε να δημοσιοποιήσει το γνωστό μιντιακό συγκρότημα της πάλαι ποτέ Χρήστου Λαδά, ότι η Χ.Α. θα ψήφιζε Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία. Από την Τετάρτη και μετά ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν αυτές τις φήμες, ως τη στιγμή που η Χ.Α. με ανακοίνωσή της τις διέψευσε μιλώντας για “μνημονιακή παράγκα”. Αλλά και ο ίδιος ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: “Μου κάνει πραγματική κατάπληξη πώς είναι δυνατόν να φαντάστηκε ο υπουργός της κυβερνήσεως Παπαδήμου, Σταύρος Δήμας, μιας κυβερνήσεως η οποία εξόντωσε με το περίφημο PSI τους Έλληνες συνταξιούχους, ότι θα ήταν δυνατόν να τον ψηφίσουν οι εθνικιστές της Χ.Α. Ας μην αγωνιά λοιπόν… δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτως ή άλλως, αλλά σίγουρα δεν θα εκλεγεί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής”.

Η Ντόρα και ο Κυριάκος

Πριν πάντως από τον Σταύρο Δήμα είχε τοποθετηθεί με αφορμή τα σενάρια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε ότι, αν η Χ.Α. ψηφίσει Δήμα, εγώ θα ψηφίσω “παρών”. Ακολούθησαν στο ίδιο μήκος κύματος η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που τόνισαν ότι πολλοί βουλευτές σε αυτήν την περίπτωση θα ψηφίσουν “παρών”. Παράλληλα πρόσθεσαν: “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να δεχτεί παράταση του βίου της κυβέρνησης της σημερινής, εξαιτίας του ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ψήφο της Χρυσής Αυγής”.

Στο παιχνίδι μπήκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που ισχυρίστηκε ότι η “δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της δημοκρατίας”.

Από τη μεριά της, τέλος η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη είπε ότι δεν απαντά σε φήμες και “ο καθένας μπορεί να ρίξει στην πολιτική αγορά οτιδήποτε για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει”.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι δεν διευκρινίστηκε εάν ο Σταύρος Δήμας απορρίπτει και τις ψήφους των Αλεξόπουλου και Μπούκουρα, που κατηγορούνται όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Χ.Α., διότι σε αυτήν την περίπτωση αναζητούνται ακόμη 14 και όχι 12 βουλευτές για το “180”.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-dhmokratia-stauro-dhma-den-mas-eipes…-telika-166-h-168-apodeche#ixzz3N8lApEF1

Exit mobile version