Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το «Σουηδικό Μοντέλο» μπούσουλας για συνεργασία ΝΔ – Σύριζα

Το «Σουηδικό Μοντέλο» μπούσουλας για συνεργασία ΝΔ - Σύριζα

Γράφει ο Αντίοχος

Μέχρι τώρα, υπήρχε ως παράδειγμα «μεγάλης συγκυβέρνησης» στην Ευρώπη το γερμανικό. Από χθες, υπάρχει εναλλακτικά και το σουηδικό μοντέλο!

Ενώ, λοιπόν, η αριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας σοσιαλδημοκρατών και πράσινων είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή προώρων εκλογών για τις 22 Μαρτίου, γιατί δεν υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, άλλαξε η κατάσταση και τις ματαίωσε. Τι συνέβη; Η αριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας ήρθε σε συμφωνία με τα 4 κόμματα της ψοφοδεξιάς «αντιπολίτευσης», να κυβερνήσει με την ψήφο ανοχής τους, γιατί σε περίπτωση προώρων εκλογών προβλεπόταν νέα μεγάλη άνοδος των Σουηδών εθνικιστών («Δημοκράτες της Σουηδίας», που στις τελευταίες εκλογές είχαν λάβει 12,9%). Θα κυβερνά δε, με τον προϋπολογισμό που είχαν προτείνει τα κόμματα της ψοφοδεξιάς!

Μάλιστα, η «συμφωνία του Δεκεμβρίου», που θα ισχύει ως το… 2022 (!!!), προβλέπει πως κάθε κυβέρνηση μειοψηφίας (του… συνταγματικού τόξου εννοείται…) θα μπορεί να περνάει τον προϋπολογισμό της με την παθητική στήριξη της αντιπολίτευσης.

Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για να μην εκτεθούν με «μεγάλη συγκυβέρνηση» νουδούλας-ΣΥΡΙΖΑ οι εγχώριοι συστημικοί και τους λακίσουν τα «πελατάκια»! Σε περίπτωση που μείνουν εκτός βουλής τα «μαξιλαράκια» της αυριανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, καμμεναρία), ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κανονικά κυβέρνηση μειοψηφίας και θα κυβερνά με ψήφο ανοχής της ψοφοδεξιάς νουδούλας, για να μην έρθουν οι «φασίστες» της Χρυσής Αυγής! Δεν είναι… καταπληκτική ιδέα;

Ναι, είναι όντως, αλλά η Ελλάδα δεν είναι Σουηδία…

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-souhdiko-montelo-mpousoulas-gia-sunergasia-nd-suriza#ixzz3NEcdRsno

Exit mobile version