Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή δίπλα στους απλήρωτους εργαζόμενους της βιομηχανίας λιπασμάτων

Η Χρυσή Αυγή δίπλα στους απλήρωτους εργαζόμενους της βιομηχανίας λιπασμάτων

Τις γιορτινές αυτές μέρες οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας λιπασμάτων Καβάλας παραμένουν για δύο μήνες απλήρωτοι. Η Τ.Ο. Καβάλας την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου μετέβη στην πύλη του εργοστασίου όπου διένειμε εφημερίδες, έντυπο υλικό του κινήματος μας και προκήρυξη σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν την βιομηχανία. Οι εργαζόμενοι δεχτήκαν τους συναγωνιστές με μεγάλο ενθουσιασμό και δεν έκρυψαν την αγανάκτηση τους σχετικά το πολιτικό κατεστημένο της ντροπής που έχει απαξιώσει τα πάντα στην πατρίδα μας.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη που τάχθηκε ευθύς εξαρχής υπέρ του πρωτογενή τομέα ως τον κεντρικό άξονα επανεκκίνησης της εθνικής μας οικονομίας. Η βιομηχανία παραγωγής φωσφορικών λιπασμάτων στην Καβάλα αποτελεί εθνικό κόσμημα και μια από τις δομές που μπορεί να βασιστεί η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της πατρίδας μας. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την στιγμή που η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον όμιλο επιχειρήσεων Λαυρεντιάδη ξεκίνησαν τα προβλήματα για τους εργαζομένους στην βιομηχανία. Η κακοδιαχείριση και η απόλυτη ασυδοσία από την πλευρά της ιδιοκτησίας οδηγούν στην διαρκή υποβάθμιση της βιομηχανίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι, ενώ τα χρέη της συνεχώς αυξάνουν.

Στο παρελθόν ο βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος έχει πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις με το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία, στηλιτεύοντας τις πολιτικές της προδοτικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που οδηγεί τα πάντα στην απαξίωση και τελικά στο ξεπούλημα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από την φυλλάδα του ΚΚΕ που σε άρθρο της χλεύασε τους εργαζομένους που συναντιόνται με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Κάτι που αποδεικνύει ότι αναλώνονται σε επίδειξη μικροπολιτικής και με τις κατ’ ουσίαν αντεργατικές και αντιλαϊκές πρακτικές τους, κατόρθωσαν να οδηγήσουν σε χειμερία νάρκη και καταστολή όλους τους εργατικούς χώρους στην πατρίδα μας. Αντιλαμβανόμενοι τους εργάτες μόνο ως «καύσιμο» για τα δικά τους πολιτικάντικα και ψευτοσυνδικαλιστικά παιχνίδια, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να βγάλουν τον κλάδο από την δυσχερή θέση, στην οποία βρίσκεται, αλλά αντιθέτως τον βυθίζουν ακόμη περισσότερο στον βούρκο των προβλημάτων που τον ταλανίζουν.

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στις 18 Ιουνίου 2014 ερώτηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο γιατί πιστεύουμε ότι το κράτος θα πρέπει να αναλαμβάνει την υπέρτατη ρύθμιση όλων των ζητημάτων, που αναφέρονται στην εθνική παραγωγή, αλλά και στις σχέσεις εργατών και εργοδοτών προς όφελος της λαϊκής κοινότητας. Η ερώτηση αφορούσε την στήριξη της βιομηχανίας με την εξαίρεση της εταιρίας από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Φυσικού Αερίου, όπως άλλωστε προβλέπει και οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ενέργειες που πρέπει να προβούν τα αρμόδια υπουργεία για την προστασία των θέσεων εργασίας.

Η απάντηση σχετικά με τον Ε.Φ.Κ. στο φυσικό αέριο είναι ότι είναι  επιλογή της κυβέρνησης να φορολογεί το φυσικό αέριο διότι η Ε.Ε. με την οδηγία 2003/96/ΕΚ δίνει στα κράτη-μέλη την δυνατότητα να παρέχουν πλήρεις ή μερικές απαλλαγές ή μειώσεις του επιπέδου φορολογίας σύμφωνα με τη το άρθρο 15.1(ζ) της εν λόγω οδηγίας. Αρά είναι επιλογή της χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου να φορολογεί το φυσικό αέριο. Όσο αφορά το θέμα των δεδουλευμένων το μόνο που μπορεί να πράξει το θλιβερό κράτος του μνημονίου που μας κυβερνά είναι να βεβαιώσει τα ποσά και να επιβάλει μέσω της κοινωνικής επιθεώρησης πρόστιμο στην εταιρία χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί τους μισθούς των εργαζομένων.

Σε μια χώρα που η θλιβερή κυβέρνηση της μειοψηφίας (22% ΝΔ + 8% ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ) ξεπουλά τα πάντα στο βωμό του επαχθές χρέους, η μοναδική φωνή της αντιπολίτευσης που υπερασπίζεται τους Έλληνες εργαζομένους είναι η Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-dipla-stous-aplhrwtous-ergazomenous-ths-biomhchanias-lipasmat#ixzz3NNL2RijC

Exit mobile version