Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Επικίνδυνη η μαύρη εργασία στο χώρο της υγείας

Τον Οκτώβρη εντοπίστηκαν δέκα γυναίκες που δούλευαν παρανόμως ως αποκλειστικές, εκ των οποίων οι εννέα αλλοδαπές και επτά χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα. Αργότερα, στις 20 Δεκεμβρίου εντοπίστηκαν και πάλι αλλοδαπές εργαζόμενες παρανόμως ως αποκλειστικές νοσοκόμες. Ουσιαστικά, έχει γίνει πλέον πραγματικότητα η παράνομη εργασία αλλοδαπών στα νοσοκομεία της χώρας, με την ανοχή και των διοικήσεων των νοσοκομείων και του αρμόδιου υπουργείου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ, υπολογίζονται περίπου 100 παράνομες αποκλειστικές σε κάθε νοσοκομείο, δημόσιο ή μη. Πολλές από αυτές προωθούνται σε νοσοκομεία από κυκλώματα, τα οποία τις εκμεταλλεύονται, αφήνοντας άνεργο έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο, τις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Νοσοκόμων Αποκλειστικής Απασχόλησης οι εργαζόμενες προέρχονται ακόμα και από κέντρα νυχτερινής διασκεδάσεως και φυσικά ούτε έχουν υποβληθεί στις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις, ούτε τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Υγείας διαθέτει τον ανάλογο ελεγκτικό μηχανισμό, το ΣΕΠΕ, το οποίο ωστόσο δεν αποζημιώνεται για την εργασία του με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι αναγκαίοι έλεγχοι. Και φυσικά μεγάλη είναι και η ευθύνη των Διοικήσεων ορισμένων νοσοκομείων, καθώς αντί να προωθούν την εργασία των Νομίμων Αποκλειστικών Νοσοκόμων, αντιθέτως επιτρέπουν την παράνομη –και επικίνδυνη-εργασία των «δήθεν» νοσοκόμων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-epikindunh-h-maurh-ergasia-sto-chwro-ths-ugeias#ixzz3NSbwQtdA

Exit mobile version