Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέρκελ και Ολάντ “αδειάζουν” τον τέως πρωθυπουργό και την γελοία κινδυνολογία του

Μέρκελ και Ολάντ “αδειάζουν” τον τέως πρωθυπουργό και την γελοία κινδυνολογία του

Μπορεί ο Σαμαράς και το υπαλληλικό του προσωπικό να κινδυνολογούν ασύστολα και να επενδύουν σταθερά στη στρατηγική του φόβου, προκειμένου να τρενάρουν όσο μπορούν την επερχόμενη εκλογική ήττα, αλλά είναι τα ίδια τα λόγια των ξένων που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του τέως, πλέον, πρωθυπουργού.

Αν γυρίσουμε λίγο πίσω και δούμε τι ειπώθηκε στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλες, θα διαπιστώσουμε ότι τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ολάντ βγήκαν και δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο Ολάντ, ο οποίος υπήρξε πιο αναλυτικός, δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ίδια με το 2012 και δεν υπάρχει κίνδυνος για νέες επιπλοκές. Έσπευσε δε να συμπληρώσει ότι θα περιμένει τις εξελίξεις γύρω από την προεδρική εκλογή, σεβόμενος τις όποιες επιλογές του Ελληνικού Λαού. Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις «αναγκαίες διορθωτικές μεταρρυθμίσεις», επαναλαμβάνοντας τα όσα με κοφτό τρόπο είχε πει ο Σόιμπλε στη Γερμανική Βουλή, μια ημέρα πριν.

Εκείνο, όμως, που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι οι ηγέτες του κυρίαρχου στην Ε.Ε Γαλλογερμανικού άξονα δεν αφήνουν ούτε έναν τόσο δα υπαινιγμό για «διαγραφόμενους κινδύνους», «Grexit» και τα συναφή. Αναμφίβολα όλα αυτά αποτελούν το δεύτερο μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Σαμαρά. Πρώτα αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αναγκάζοντας τον να παίξει το πολιτικό του μέλλον στη ζαριά της προεδρικής εκλογής (όπου ως γνωστόν απέτυχε παταγωδώς), ενώ στη συνέχεια αρνήθηκαν να του προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια στο κλίμα τρόμου που προσπαθεί να δημιουργήσει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Όταν, λοιπόν, ο Ολάντ και η Μέρκελ φροντίζουν οι ίδιοι να μετατρέπουν σε φιάσκο την κινδυνολογία του Σαμαρά, τότε κάθε άλλο σχόλιο μοιάζει να είναι περιττό.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/adeiasma-ths-kindunologias-samara-apo-merkel-kai-olant#ixzz3NT1roZBd

Exit mobile version