Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιόσκα Φίσερ: Φοβάμαι ότι η πολιτική κρίση στην Ελλάδα θα ωφελήσει τους Εθνικιστές… κι όχι μόνο στην Ελλάδα!

Γιόσκα Φίσερ: Φοβάμαι ότι η πολιτική κρίση στην Ελλάδα θα ωφελήσει τους Εθνικιστές… κι όχι μόνο στην Ελλάδα!

Γράφει ο Αντίοχος

Πολλοί νομίζουν –κρίνοντας από προηγούμενες δηλώσεις του- ότι ο πρώην αριστεριστής και νυν πράσινος και συστημικότερος των συστημικών, Γιόσκα Φίσερ, φοβάται τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Δεν είναι έτσι, όμως! Διότι, αποκλείεται ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας να είναι τόσο απληροφόρητος για την βαθιά συστημικότητα του παρδαλού συνονθυλεύματος. Άλλο πράγμα φοβάται ο Φίσερ και το διευκρίνισε σε συνέντευξή του στη βιεννέζικη εφημερίδα «Der Standard» υπό τον τίτλο: «Ελληνικός πυρετός, ευρωπαϊκή αρρώστια»Ότι στο τέλος, νικητές μιας ενδεχόμενης περιόδου αστάθειας στην Ελλάδα θα είναι οι εθνικιστές, και στην Ελλάδα, αλλά και σε Ιταλία και Γαλλία, στις οποίες μπορεί να μεταδοθεί η αστάθεια. Ιδού:

«Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να αποτελέσει γνήσιο κίνδυνο για την ευρωζώνη, ακόμα και αν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις αντιδράσεις των χρηματιστικών αγορών σε τέτοια κρίση. Αλλά η εξαγγελία των εκλογών στην Αθήνα θα μπορούσε να γίνει ο καταλύτης μιας πολιτικής κρίσης, η οποία απειλεί να μεταδοθεί στην Ιταλία και με κάποια καθυστέρηση και στη Γαλλία – την τρίτη και τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Οι κερδισμένοι θα είναι οι εθνικιστές όλων των χωρών».

(ΥΓ): Γιατί άραγε όλοι οι συστημικοί τρέμουν τους εθνικιστές και όχι τους άλλους που δηλώνουν… «επαναστάτες», «αντισυστημικοί» και τα τοιαύτα; Μήπως γιατί  οι εθνικιστές είναι οι μόνοι πραγματικά αντισυστημικοί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη;

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: Γιόσκα Φίσερ: Φοβάμαι ότι η πολιτική κρίση στην Ελλάδα θα ωφελήσει τους Εθνικιστές… κι όχι μόνο στην Ελλάδα! | Χρυσή Αυγή

Exit mobile version