Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Liberation: Μην ανησυχείτε, ο Τσίπρας έχει γίνει… αρνάκι

Liberation: Μην ανησυχείτε, ο Τσίπρας έχει γίνει… αρνάκι

Γράφει ο Αντίοχος

Άρθρο για την… επικινδυνότητα ή μη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, γράφει στην (αριστερή) γαλλική “Liberation”, ο έμπειρος (άρα και πολύ καλά πληροφορημένος…) ανταποκριτής της στο κέντρο αποφάσεων της Ε.Ε.(Βρυξέλλες) Jean QuatremerΟ οποίος καθησυχάζει τους τυχόν… ανησυχούντες, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το παρδαλό συνονθύλευμα έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον… επαναστατικό. Ιδού τα αποκαλυπτήρια του καθεστωτικού-μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι εταίροι της Αθήνας φοβούνται, στην πραγματικότητα, ότι μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα θα αποσταθεροποιήσει εκ νέου την ευρωζώνη, η οποία μόλις άρχισε να συνέρχεται.

Αλλά αυτός ο φόβος δείχνει υπερβολικός. Όπως εξηγούν διπλωμάτες και ευρωπαίοι αξιωματούχοι που έχουν έδρα την Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια το ριζοσπαστικό κόμμα που το 2012 ήθελε να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Όσο πλησιάζει στην εξουσία τόσο ο λόγος του γίνεται πιο λογικός, όπως δείχνει και το κυβερνητικό του πρόγραμμα που εξήγγειλε στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θεωρείται πιθανός υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε τον γύρο των πρωτευουσών για να εξηγήσει ότι «το κόμμα δεν είναι αυτό που ήταν το 2012. Κάποια εποχή υπήρχε μια συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή. Αυτό το θέμα έχει αποκλειστεί πλέον. Θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη» δήλωσε.

Επίσης, δεν τίθεται πλέον ζήτημα όπως το υπενθυμίζει συνεχώς ο Αλέξης Τσίπρας να κάνουν παύση πληρωμών μονομερώς και να πάψουν να πληρώνουν το χρέος του οποίου τα 2/3 ανήκουν στα Κράτη της ευρωζώνης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα. «Εμείς θέλουμε να διαπραγματευτούμε με τις ευρωπαϊκές αρχές για να ελαφρύνει το χρέος ώστε να καταστεί βιώσιμο» εξηγεί ο Γιώργος Σταθάκης».

Συμπέρασμα: Τι Τσίπρας, τι Σαμαράς! Χρυσή Αυγή, η μόνη εθνική επιλογή!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: Liberation: Μην ανησυχείτε, ο Τσίπρας έχει γίνει… αρνάκι | Χρυσή Αυγή

Exit mobile version