Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γαλάζιος εμφύλιος στη Λέσβο: οι υποψήφιοι της ΝΔ κυνηγούν την έδρα για να αποφύγουν τη φυλακή

Γαλάζιος εμφύλιος στη Λέσβο: οι υποψήφιοι της ΝΔ κυνηγούν την έδρα για να αποφύγουν τη φυλακή

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να προπαγανδίζει την υποτιθέμενη εκλογική νίκη του αποκόμματος του στις 25 Ιανουαρίου, όμως τα πράγματα για τη ΝΔ είναι πολύ δύσκολα και οι πρώτες ενδείξεις για την οριστική συντριβή της διαφαίνονται στις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες κατά παράδοση εκλέγονταν μεγαλοστελέχη της επί δεκαετίες. Μόλις πρόσφατα αρκετοί ήταν εκείνοι που ανακοίνωσαν την απόσυρση τους από την πολιτική σκηνή της χώρας αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ασχοληθούν ξανά με τη ΝΔ, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που απέρριψαν τις προτάσεις της πανικόβλητης μασονοδεξιάς για να συμπεριληφθούν τα ονόματα τους στα ψηφοδέλτια του διασυρμού.

Με φόντο τη διαφαινόμενη, λοιπόν, κατάρρευση της ΝΔ το κυνήγι του σταυρού από τους λοιπούς συμμετέχοντες στις επικείμενες εκλογές κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αγωνιώδες, διότι ως γνωστόν, πέρα από τα βουλευτικά προνόμια τα οποία κάποιοι αρνούνται μετά μανίας να αποχωριστούν όντας επαγγελματικά ανάξιοι και ανίκανοι, υπάρχει και η βουλευτική ασυλία η οποία προστατεύει τον έκαστο παραβάτη από ενδεχόμενες ποινικές διώξεις.

Το πρόσωπο, όμως, που μας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτό του Μπάμπη Αθανασίου, του νυν Υπουργού Τηλεφωνικής Παρέμβασης στη Δικαιοσύνη κι ενός από τους πρωταγωνιστές της άθλιας πολιτικής σκευωρίας και δίωξης εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές και πληροφορίες ο Μπάμπης αντιμετωπίζει το πολύ δυσάρεστο γι’ αυτόν ενδεχόμενο να μην επανεκλεγεί βουλευτής μιας και το όνομα του δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο επικρατείας, αλλά στο ψηφοδέλτιο του νομού Λέσβου. Το γεγονός ότι κατάγεται από το νησί (μαζί με μια θλιβερή παρέα δικαστικών τους οποίους και διόρισε στον Άρειο Πάγο λόγω εντοπιότητας) σίγουρα του δίνει κάποιες παραπάνω πιθανότητες για να επανεκλεγεί. Κάτι τέτοιο όμως θα προϋπόθετε μια γενικώς καλή και αξιοπρεπή συμμετοχή της ΝΔ στις εκλογές, με ποσοστά που θα διασφάλιζαν (τουλάχιστον) την συντήρηση των ποσοστών της στα ίδια επίπεδα με αυτά των τελευταίων εκλογών.

Όμως το μεγάλο πρόβλημα του Μπάμπη είναι ότι ο εταίρος συνηποψήφιος και συνάδελφος του, επίσης νυν βουλευτής στο νομό Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, κυνηγάει κι αυτός μανιωδώς την επανεκλογή του διότι η βουλευτική ασυλία που θα απολαύσει σε περίπτωση που εκλεγεί θα τον αφήσει εκτός ποινικών περιπετειών για μια προσωπική του υπόθεση που αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω νομαρχιακής εταιρείας με την επωνυμία “Lesvos shop”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Μπάμπης, ευρισκόμενος σε πανικό, αναφέρεται με πολύ επιθετικό τόνο στους υποψηφίους και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής εκβιάζοντας το εκλογικό σώμα του νησιού λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δε πρέπει κάποιος να ψηφίσει τους “νεοναζί” της Χρυσής Αυγής και πως η μόνη λύση για έξοδο της χώρας από την κρίση είναι το κόμμα που διέλυσε με τα μνημόνια τη χώρα, δηλαδή η ΝΔ.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις στο νησί ακολουθήθηκαν από αποδοκιμασίες και χαρακτηρισμούς που δεν μπορούμε να αναπαράγουμε και, εν πάσει περιπτώσει, είναι δεδομένο πως γύρω από το όνομα του κυριαρχεί μια έντονη δυσφορία και αγανάκτηση ακόμα και από υποστηρικτές της ΝΔ που έχουν αντιληφθεί το πόσο βρόμικος είναι ο ρόλος του στην υπόθεση της παράνομης προφυλάκισης του Αρχηγού και λοιπών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αναμένουμε την τυπική κατάρρευση της παραδικαστικής παράγκας της οποίας προΐσταται ο Αθανασίου που θα επέλθει με την προσωπική και συλλογική ήττα της ΝΔ στις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση πάντως υποσχόμαστε στον Μπάμπη και την παράγκα του πως είτε επανεκλεγεί βουλευτής είτε όχι, αυτό που φοβάται περισσότερο απ’ όλα, δηλαδή οι αποκαλύψεις για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος της Δικαιοσύνης και της Χρυσής Αυγής, θα γίνουν ενώπιον μιας πράγματι ανεξάρτητης δικαστικής αρχής και ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών θα οδηγηθεί στη φυλακή, είτε από τα βουλευτικά έδρανα είτε από το σαλόνι του σπιτιού του. Σε 18 ημέρες από σήμερα θα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Διαβάστε περισσότερα: Γαλάζιος εμφύλιος στη Λέσβο: οι υποψήφιοι της ΝΔ κυνηγούν την έδρα για να αποφύγουν τη φυλακή | Χρυσή Αυγή

Exit mobile version