Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΣΕΠ: μια εξαγγελία που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα

ΑΣΕΠ: μια εξαγγελία που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα

Η διάλυση της Βουλής έθεσε τέλος σε μια συγκυβέρνηση ασύμφορη, προδοτική και ψευδόμενη. Με τα ψέματα να αποτελούν κύρια πολιτική πρακτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, στις 22 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για παράταση της «Αναστολής διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα», μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Με απλά λόγια αναβάλλεται ο Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, παρά τις εξαγγελίες που είχε κάνει με περισσή περηφάνεια ο μέχρι πρότινος Υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.

Τον Αύγουστο του 2014 είχε προβεί σε βαρύγδουπες δηλώσεις, σχετικά με προσλήψεις εκπαιδευτικών. Είχε κάνει λόγο για 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών τον Ιανουάριο, μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που μπορούμε με αναπληρωτές να καλύψουμε τα κενά μας. Τα κενά μας από την ερχόμενη χρονιά θα πρέπει να τα καλύπτουμε μ ε οργανικές θέσεις με την διαφανή διαδικασία του ΑΣΕΠ.»

Φυσικά, εφόσον οι προσλήψεις αναβάλλονται και σύμφωνα με τον Λοβέρδο οι αναπληρωτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά, ο νέος χρόνος θα βρει τα σχολεία σε νέα επίπεδα υποβάθμισης. Τα κενά αυξάνονται, οι διδακτικές ώρες μειώνονται και εν τέλει οι μαθητές καταλήγουν να βιώνουν την πλήρη απαξίωση της Παιδείας, δια χειρός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/asep-mia-ejaggelia-pou-den-egine-pote-pragmatikothta#ixzz3OJFW4kmw

Exit mobile version