ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το Σύνταγμα είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, η εξασφάλιση του εθνικού της χώρου και η αποφασιστική τους συμβολή στην επίτευξη των στόχων της πολιτικής της χώρας. Διεθνής πρακτική και παραδοχή είναι ότι ισχυρό κράτος, ισχυρή οικονομία, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και ισχυρές συμμαχίες αποτελούν προαπαιτούμενα ευημερίας, ανάπτυξης, ασφάλειας, σταθερότητας και εξωστρέφειας. Όπως επίσης ότι η γεωγραφική – γεωπολιτική θέση και σημασία, ο ορυκτός και ο παραγωγικός πλούτος της Ελλάδας αποτέλεσαν και αποτελούν πεδίο αλλεπάλληλων συγκρούσεων είτε με τη μορφή πολεμικών συρράξεων είτε με τη μορφή διεθνών πολιτικοοικονομικών και διπλωματικών παιχνιδιών επιρροής.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εδώ και 4 δεκαετίες αποτέλεσαν πεδίο πολιτικού καιροσκοπισμού και πειραματισμού. «Φαντάσματα του στρατιωτικού παρελθόντος» εντέχνως αναπαράγονται από τους πολιτικούς με απώτερο σκοπό την απομόνωση και δαιμονοποίηση των στρατιωτικών από την υπόλοιπη κοινωνία και τον Ελληνικό λαό. Επί σειρά ετών, τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα (πλην των αριστερών), υπόσχονταν με τις εξαγγελίες τους τη δημιουργία ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων ικανών να ανταποκριθούν στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον. Η αλήθεια όμως είναι ότι, οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποίησαν τον Υπουργικό θώκο του ΥΕΘΑ, ως μέσο προσωπικής πολιτικής προβολής, ως εφαλτήριο πολιτικής εξέλιξης αλλά και ως ευκαιρία να αναδείξουν τα πολιτικά τους κόμπλεξ κατωτερότητας στο στρατιωτικό προσωπικό. Δεν ξεχνάμε βεβαίως τα μείζονα εξοπλιστικά σκάνδαλα, τις μίζες και το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. Από την άλλη, η υποχωρητική, σε βαθμό εθνικής προδοσίας και μειοδοσίας, στάση των εκάστοτε κυβερνήσεων στα θέματα μείζονος εξωτερικής πολιτικής, είχαν σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να απωλέσει ευκαιρίες γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής φύσεως.
Να θυμίσουμε μερικές εξ αυτών:
Εισβολή στην Κύπρο και Κυπριακό ζήτημα, Κρίση των Ιμίων, Επέκταση FIR στα 12 ναυτικά μίλια, Αιγιαλίτιδα Ζώνη, Ανακήρυξη ΑΟΖ, Ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων, Υπόθεση Οτσαλάν
Μόνο ο επαγγελματισμός, η αυτοθυσία και το φιλότιμο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (αυτών των αυτιστικών κατά τον πρόεδρο του εκλιπόντος ΠΑΣΟΚ Βενιζέλο) έχουν διατηρήσει την αποτρεπτική ικανότητα και το αξιόμαχό τους.
Η σύνταξη του προγράμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή έχει βασιστεί σε αριθμό παραδοχών και αξιωμάτων όπως παρακάτω:
Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι απαραβίαστη και αδιαπραγμάτευτη και δεν εκχωρείται από καμία Βουλή και με κανένα μνημόνιο. Όλοι οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να επιδείξουν αυτοθυσία αν κινδυνεύσει η εθνική κυριαρχία και να συσπειρώνονται γύρω από τα εθνικά συμφέροντα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν και εγγυώνται τη συλλογική και ατομική ελευθερία των Ελλήνων πολιτών, ως βασική κοινωνική προτεραιότητα. Η νομιμοφροσύνη, η φιλοπατρία, η αξιοκρατία, η πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς, στην ελευθερία και στην Ορθοδοξία αποτελούν εχέγγυα εθνικής επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Η στρατιωτική διπλωματία λειτουργεί παράλληλα με την πολιτική διπλωματία παρέχοντας τη δυνατότητα στη Ελληνικό κράτος να συναλλάσσεται, να συνεργάζεται και να διευθετεί τις διαφορές του με άλλα κράτη σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.
Την ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να έχει μόνο η φυσική ηγεσία αυτών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μέρος και «δρώσα ύλη» της Ελληνικής κοινωνίας και σε καμιά περίπτωση «παράσιτο» αυτής (όπως σκόπιμα κάποιοι εισήγαγαν τον τίτλο «οι ένστολοι» ή προέτρεπαν «να κοπεί ο ομφάλιος λώρος»).
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή παραθέτει τους κύριους άξονες της πολιτικού του προγράμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, προϊόν ενδελεχούς και αποκρυσταλλωμένης μελέτης, απαλλαγμένου από πολιτικές εκλογικεύσεις ή παρεμβατισμούς και με γνώμονα τη δημιουργία και ύπαρξη κυρίαρχου Ελληνικού κράτους.
Σε πολιτικό Επίπεδο
Κατάργηση του ΚΥΣΕΑ και δημιουργία στη θέση του ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ), με πρόεδρο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και μέλη τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τους Υπουργούς Άμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας (ΠΡΟΠΟ), Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του Ελληνικού κοινοβουλίου, τους Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Αστυνομίας, ΛΣ – ΕΑ, Πυροσβεστικού Σώματος και το Διοικητή της ΕΥΠ. Κύρια αποστολή του η διαμόρφωση της πολιτικής της Εθνικής Ασφάλειας στο εσωτερικό της Χώρας και στο εξωτερικό. Το ΣΕΑ θα είναι υπεύθυνο και για τις κρίσεις σε επίπεδο Αρχηγών.
Για την ανεξάρτητη από πολιτικές παρεμβάσεις λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων:
Οι ΥΕΘΑ – ΑΝΥΕΘΑ θα πρέπει να έχουν κάνει πλήρη στρατιωτική θητεία και να προέρχονται από τις τάξεις του εν αποστρατεία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Άμεση καθιέρωση 3ετούς θητείας των Αρχηγών, ενώ η έκτακτη παύση αυτών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη του 50% συν ένα μελών του ΣΕΑ. Για όλα τα θέματα Διοίκησης θα λαμβάνονται αποφάσεις από το ΣΑΓΕ σε περίοδο ειρήνης και από το ΣΕΑ σε περίοδο κρίσης – πολέμου.
Άμεση εφαρμογή του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΕΑΧ) Ελλάδας – Κύπρου, εγγύηση εκ μέρους της Ελλάδας της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, μεταστάθμευση Ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων και διεξαγωγή κοινών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, συναπόκτηση/συμπαραγωγή/συνεκμετάλλευση οπλικών συστημάτων.
Σε Στρατιωτικό Επίπεδο
Οργάνωση – Έργα – Αποστολές
Αλλαγή της δομής διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, μετονομασία των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ σε:
Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων
Αρχηγείο Στρατού
Αρχηγείο Ναυτικού
Αρχηγείο Αεροπορίας.
Σαφής διαχωρισμός των εξουσιών των Αρχηγείων στο πλαίσιο της κάθετης και παράλληλης δομής Διοίκησης, της διακλαδικότητας και των επιχειρησιακών έργων και αποστολών.
Αναδιοργάνωση, εκ θεμελίων, των Επιτελείων, Σχηματισμών και Μονάδων με γνώμονα πρωτίστως το επιχειρησιακό περιβάλλον και τις πιθανές απειλές αλλά και υιοθέτηση ευελιξίας, αποτελεσματικότητας και εξοικονόμησης πόρων και μέσων.
Δημιουργία αυτόνομης σε προσωπικό και μέσα Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και επιχειρησιακής υπαγωγής της απευθείας στο ΣΕΑ στην περίοδο έντασης-κρίσης και στον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων – Αρχιστράτηγο σε περίοδο επιχειρήσεων.
Άμεση επανεξέταση της δομής Διοίκησης και προσαρμογή της στις σύγχρονες απειλές, ορατές και ασύμμετρες. Ταχεία και πραγματική υλοποίηση αναδιοργάνωσης όλων των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει σχεδίου το οποίο θα υποβληθεί από τα Αρχηγεία και θα βασίζεται σε ρεαλιστικά, επιχειρησιακά, γεωστρατηγικά και οικονομικά κριτήρια, υιοθετώντας χρονικούς και επιχειρησιακούς περιορισμούς.
Λειτουργία πολυδύναμων και διακλαδικών στρατοπέδων στο εσωτερικό της επικράτειας με αποτέλεσμα την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την εξοικονόμηση πόρων.
Καθιέρωση συστήματος εισαγωγής στις Παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτός των Πανελλαδικών εξετάσεων, με ταυτόχρονη επαναφορά του γένους ως βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή. Επανεξέταση και αναδιοργάνωση των δομών και προγραμμάτων εκπαίδευσης τόσο των Παραγωγικών σχολών όσο και των Σχολείων Εφαρμογής, βασικών και προκεχωρημένων, της ΑΔΙΣΠΟ και της ΣΕΘΑ. Εφαρμογή Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (ΜΠΣ) σε γνωστικά αντικείμενα της Στρατιωτικής Επιστήμης στις Παραγωγικές Σχολές και εξίσωση των πτυχίων ΑΔΙΣΠΟ με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.
Επανασύσταση και λειτουργία στρατιωτικής διακλαδικής Μονάδας τεχνικών έργων και υποδομών με σκοπό όλα τα τεχνικά έργα πάσης φύσεως, οι περιβαλλοντικές μελέτες και η συντήρηση κτιρίων, υπηρεσιών και υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων να εκτελείται από ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό αυτής.
Αλλαγή του πλαισίου, συμπεριλαμβανομένου και του νομικού, συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές κοινωνικής προστασίας και αρωγής σε λοιπές κρατικές υπηρεσίες (Σχέδιο πολιτικής προστασίας, σχέδιο πυροπροστασίας, αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ κτλ), με γνώμονα την κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η φύλαξη των συνόρων (χερσαίων και θαλάσσιων) θα είναι αποκλειστικά έργο και αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι λοιπές κρατικές υπηρεσίες συνοριοφύλαξης και η FRONTEX θα ενεργούν επικουρικά. Αυτό συνεπάγεται την υιοθέτηση και εφαρμογή κανόνων εμπλοκής στα πρότυπα σύγχρονων κυρίαρχων κρατών και με γνώμονα την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας και το απαραβίαστο των Εθνικών συνόρων.
Ανθρώπινο Δυναμικό
Καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με κριτήρια το βαθμό, τη θέση ευθύνης, τις σπουδές και δεξιότητες, την οικογενειακή κατάσταση, τη γεωγραφία υπηρέτησης και το βαθμό ετοιμότητας. Βασικός κανόνας υπολογισμού του νέου μισθολογίου θα είναι ότι, κανένας μισθολογικός βαθμός του ευρύτερου δημόσιου τομέα ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ τους αντίστοιχους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας αναλογικά με τα παραπάνω κριτήρια.
Επανεξέταση των νομικών πλαισίων σε ότι αφορά στη μονιμότητα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργία αξιοκρατικού και ισχυρού πλαισίου αξιολόγησης του προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Αξιοποίηση της εκάστοτε αξιολόγησης σε επίπεδο προαγωγών, τοποθετήσεων και γενικότερης εξέλιξης.
Υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών (με εξαίρεση τις μητέρες) στα 18 έτη για 14 μήνες με ταυτόχρονη αύξηση του μισθού των κληρωτών σε επίπεδο κατώτερου μισθού Δημοσίου, ασφάλισής τους σε ασφαλιστικό φορέα και συμμετοχής τους σε έργα που θα αφορούν στην αποστολή τους και μόνο. Εκ νέου άνοιγμα των φακέλων με τις απαλλαγές και αυστηρές ποινές σε όσους απέφυγαν την στράτευση με μη νόμιμο τρόπο.
Δημιουργία προγράμματος με αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς, ανθρωποκεντρικών δομών στις Ένοπλες Δυνάμεις με έμφαση σε τομείς Διοικητικής μέριμνας (στέγαση, σίτιση, δημιουργία στρατιωτικών υπερμάρκετ, τηλεφωνία, στρατιωτικό ενδοδιαδίκτυο, καθαριστήρια – ραφεία), Προσωπικού (συνήγορος του στελέχους, γραφείο υποδοχής νεοτοποθετημένων – μετατιθέμενων, κέντρων εξυπηρέτησης στελεχών, σεμιναρίων επιμόρφωσης) και Οικονομικών (πιστωτική κάρτα εε και εα, προγραμμάτων ασφάλισης, χαμηλότοκων δανείων). Σκοπός αυτών θα είναι η επικέντρωση του προσωπικού στο καθημερινό του έργο – αποστολή, απαλλαγμένου από προβλήματα της καθημερινότητας.
Εξοπλισμοί – Διοικητική Μέριμνα – Λοιπά
Άμεση κατάργηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου των εξοπλιστικών προγραμμάτων και εμμέσως της ΓΔΕ. Υιοθέτηση ενός νέου που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
Αγορά όπλων, μέσων, υπηρεσιών κτλ μόνο κατόπιν διαγωνισμών και επιλογής της πλέον συμφέρουσας προσφοράς κόστους – αποτελέσματος.
Ενίσχυση εγχώριων εταιριών παραγωγής πολεμικού και μη υλικού, ώστε σταδιακά η προμήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων να γίνεται από εγχώριες εταιρείες με γνώμονα την απόκτηση ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών εταιριών, την αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά και την εν συνεχεία υποστήριξη των μέσων που αποκτώνται.
Οποιαδήποτε αγορά να συνοδεύεται από υλοποιήσιμα αντισταθμιστικά οφέλη, απόκτηση τεχνογνωσίας, δυνατότητα συμπαραγωγής και κυρίως, σαφές νομικό καθεστώς σε περίπτωση ανακόλουθης προμήθειας.
Ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατόπιν αναλογιστικής μελέτης και μελέτης βιωσιμότητας. Αύξηση των εισφορών υπέρ του νέου κοινού ταμείου από εξοπλιστικά προγράμματα και λοιπές δαπάνες με ταυτόχρονη μείωση των εισφορών του προσωπικού. Συνολική επαναξιολόγηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και αξιοποίησής της υπέρ του νέου κοινού ταμείου.
Ενίσχυση των δεσμών εε και εα με τη θεσμοθέτηση προγράμματος εβδομάδας Αποστράτων και Εφέδρων, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων και Λέσχες Εφέδρων. Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται ενημερώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, επιδείξεις, συζητήσεις, εκτέλεση βολών και διεξαγωγή Ασκήσεων σε επίπεδο Επιτελείου Μονάδας και Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων Μικρών Κλιμακίων.
Ίδρυση Σώματος Επιθεωρητών – Ορκωτών Λογιστών κοινό και για τους τρεις Κλάδους με αποστολή την έρευνα προς διαπίστωση οικονομικών εγκλημάτων κυρίως σε εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και σε πάσης φύσεως δαπάνες. Αυστηροποίηση των αντίστοιχων ποινών ιδιαίτερα όσων συνδέονται με το βαθμό ή τη θέση.
Αντί Επιλόγου
Οι απειλές εναντίον της υπόστασης της Ελλάδας είναι ορατές, έχουν όνομα και είναι ξεκάθαρες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, οι όμορες Χώρες την τρέχουσα περίοδο διεκδικούν μέρος της ιστορίας μας, της θρησκείας μας, των εδαφών μας και της πολιτικής εξουσίας. Αυτό και μόνο δεικνύει την αξιοπιστία που εμπνέει η πολιτική και διπλωματική διαχείριση της εξουσίας από τα πρόσωπα που μας κυβερνούν. Ο συνδυασμός των παραπάνω γεγονότων με την παραχώρηση οικονομικής και συνταγματικής κυριαρχίας της Χώρας μας σε «εταίρους» αποτελεί μία βέβαιη καταστροφή για το έθνος μας.
Μόνο οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε στενή συνεργασία με αντίστοιχες Πατριωτικές και Εθνικιστικές Κυβερνήσεις μπορούν να ανακόψουν αυτή την καταστροφή και να δώσουν στην Ελλάδα την πραγματική θέση και αξία που ιστορικά της αρμόζει.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Σε Πολιτικό Επίπεδο
Επανίδρυση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και επιλογή του εκάστοτε Υπουργού από τις τάξεις του εν αποστρατεία προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Συμμετοχή του Υπουργού και των Αρχηγών Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ).
Άμεση καθιέρωση 3ετούς θητείας των Αρχηγών, ενώ η έκτακτη παύση αυτών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη του 50% συν ένα μελών του ΣΕΑ.
Οριστική αλλαγή του νομικού πλαισίου περί κανόνων εμπλοκής και κατοχύρωση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. έναντι καταστάσεων αντιμετώπισης ένοπλων εγκληματικών στοιχείων και τρομοκρατών, με θέσπιση κανόνων χρήσης του υπηρεσιακού οπλισμού.
Σε Επιχειρησιακό Επίπεδο
Άμεση επανεξέταση – αναδιοργάνωση της δομής Διοίκησης – επιχειρησιακού ελέγχου. Προσαρμογή στις σύγχρονες απειλές, είτε του κοινού εγκλήματος, είτε ασύμμετρες είτε πολυεπίπεδες. Ταχεία και πραγματική υλοποίηση αναδιοργάνωσης όλων των Αστυνομικών Δομών και Δυνάμεων βάσει σχεδίου το οποίο θα υποβληθεί από το Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. και θα βασίζεται σε ρεαλιστικά, επιχειρησιακά, ανθρωποκεντρικά και οικονομικά κριτήρια υιοθετώντας χρονικούς περιορισμούς και ορατά επιχειρησιακά οφέλη.
Απόσυρση αστυνομικών υπαλλήλων από υπηρεσίες γραφείου και κάλυψη των θέσεων αυτών με μετατάξεις κατάλληλων πλεοναζόντων, του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Ολοκληρωτική κατάργηση της υπηρεσίας φύλαξης δημοσίων ή μη προσώπων και θέσπιση νομικού πλαισίου για την φύλαξη ΝΠΙΔ και φυσικών προσώπων από προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας (ΠΙΑ).
Δημιουργία νέας Ειδικής Μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας με εξοπλισμό και μέσα, για την επιτυχή, κυρίως όμως ασφαλή, αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων εγκληματικότητας και τρομοκρατίας.
Επανίδρυση της Χωροφυλακής με σαφές νομικό πλαίσιο και επιχειρησιακό προσανατολισμό. Εφαρμογή επιχειρησιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και εξοπλισμός με κατάλληλα υλικά και μέσα, ανεξάρτητα της αστυνομικής τοιαύτης.
Πλήρης διοικητικός και επιχειρησιακός διαχωρισμός, από το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
Ανθρώπινο Δυναμικό
Καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με κριτήρια το βαθμό, τη θέση ευθύνης, τις σπουδές και δεξιότητες, την οικογενειακή κατάσταση, τη γεωγραφία υπηρέτησης και το βαθμό ετοιμότητας. Βασικός κανόνας υπολογισμού του νέου μισθολογίου θα είναι ότι, κανένας μισθολογικός βαθμός του ευρύτερου δημόσιου τομέα ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ τους αντίστοιχους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας αναλογικά με τα παραπάνω κριτήρια.
Δημιουργία αξιοκρατικού και ισχυρού πλαισίου αξιολόγησης του προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Αξιοποίηση της εκάστοτε αξιολόγησης σε επίπεδο προαγωγών, τοποθετήσεων και γενικότερης εξέλιξης.
Διασύνδεση του προσωπικού ΕΛ.ΑΣ., Χωροφυλακής και ΠΣ με τις δομές Διοικητικής Μέριμνας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου είναι εφικτό.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-programma-tou-laikou-sundesmou-chrush-augh-gia-ta-swmata-asfaleias#ixzz3OS0X1RpO