Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένας εν ενεργεία στρατιωτικός απαντά στις προκλήσεις Σαμαρά

Ένας εν ενεργεία στρατιωτικός απαντά στις προκλήσεις Σαμαρά

Φαίνεται ότι τα επικονωνιακό επιτελείο της Συγγρού, χρησιμοποιεί τα ίδια ληγμένα χάπια με τον φερόμενο ως Πρωθυπουργό. Έτσι μετά το προεκλογικό σποτ-παρωδία με τον Σαμαρά να παριστάνει τον τερματοφύλακα, δημοσίευσε διαφήμιση στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος που έκανε λόγο για τις αυξήσεις των ενστόλων. Όπως ήταν αναμενόμενο η εν λόγω διαφήμιση προκάλεσε κύματα αντιδράσεων και κατέβηκε άρον-άρον.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που λάβαμε από αναγνώστη μας:
Έτυχε να δω πρόσφατα μία διαφήμιση της ΝΔ σχετικά με τις αποδοχές των στρατιωτικών. Συγκεκριμένα η διαφήμιση ανακοίνωνε μέσα σε ένα φανταχτερό πλαίσιο ότι «η Νέα Δημοκρατία αύξησε τις αποδοχές για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η αλήθεια όμως απέχει ετη φωτός από κάτι τέτοιο. Σε πραγματικούς αριθμούς όλοι οι ένστολοι (τόσο εν ενεργεία όσο και απόστρατοι) την τελευταία τριετία έχουμε δει τους μισθούς μας να μειώνονται μέχρι και 50%. Το λειτούργημα που εκτελεί ο καθένας από εμάς και το καθήκον μας προς την πατρίδα δεν μπορεί να προσμετρηθεί με χρήματα. Υποχρέωση όμως κάθε σοβαρής κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όλους εμάς που επιλέξαμε να αφιερώσουμε τη ζωή μας στην προάσπιση της Εθνικης Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας. Η «ελληνική» κυβέρνηση των τελευταίων ετών, όχι μόνο δεν έπραξε κάτι τέτοιο, αλλά φρόντισε σταδιακά να οδηγήσει το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ στην εξαθλίωση, σε σημείο που τεράστιος αριθμός συναδέλφων μας να μην μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα προς το ζην. Αδιάψευστος και ψυχρός μάρτυρας τα απίστευτα περιστατικά αυτοκτονίας εν ενεργεία Αξιωματικών λόγω οικονομικών δυσκολιών!

Ως εμπαιγμός και μόνον μπορεί να θεωρηθεί η λεγόμενη αποκατάσταση που έγινε με…εντολή Σαμαρά, κατόπιν απόφασεως του ΣτΕ περί της αντισυνταγματικότητας των περικοπών. Για τους μη γνωρίζοντες οι αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές μας, άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 10(!!!) ευρώ. Έκτακτο επίδομα επιπλέον δόθηκε σε ένα μέρος των ενστόλων παραμονή Ευρωεκλογών (γιατί άραγε;;;), επίδομα που δεν αναπληρώνει φυσικά ουτε στο 1% τα όσα, παρανόμως ΝΔ έχει περικόψει στην περίοδο διακυβέρνησής της.  Δυστυχώς για όλους αυτούς, τέτοιες επικοινωνιακές γελοίοτητες περίσσοτερο μας εξοργίζουν, παρά μας πείθουν ότι κάτι πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο.

Αφήνοντας όμως στην άκρη το μισθολογικό, ένα άλλο τεράστιο ζήτημα ανακύπτει από τις συνεχείς μειώσεις των δαπανών στον ευρύτερο τομέα της Εθνικής Άμυνας. Αυτό έχει πρωτίστως αντίκτυπο στην ασφάλεια του ίδιου του προσωπικού. Είναι αδιανόητο το κράτος να φείδεται χρημάτων στη συντήρηση υλικών και εξοπλισμού, αγνοώντας ουσιαστικά ανθρώπους που καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους. Τα παραδείγματα είναι δυστυχώς άπειρα – από τα τρία παλληκάρια που έχασαν τη ζωή τους σε βολή όλμων μέχρι τους ηρωικούς πιλότους  που χειρίζονται ημι-σηντηρημένα αεροσκάφη.

Τέλος οι δραματικές μειώσεις στον  τομέα των εξοπλιστικών, δεν επιτρέπουν στην χώρα μας να βρίσκεται στο επίπεδο που απαιτεί η νευραλγική γεωστρατηγική της θέση. Επιβάλλεται η ύπαρξη ενός ισχυρού Στρατού που να διαθέτει όχι μόνο το προσωπικό αλλά και τα κατάλληλα μέσα για να ανταπεξέλθει στην αποστολή του. Η πολιτική ηγεσία των ΕΔ αγνοεί επιδεικτικά αυτό το γεγονός και σε συνεννόηση πάντα με τον πρωθυπουργό, λαμβάνει πενιχρά εώς μηδενικά κονδύλια για την αναβάθμιση των εξοπλισμών μας. Παρά ταύτα, οφείλω να παραδεχτώ, ότι η εκπληκτική δημοσιονομική πολιτική Σαμαρά φροντίζει να διανέμει το δημόσιο χρήμα εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη (πέρα από τις τσέπες του ιδίου και των συν αυτώ).
Στον αντίποδα όλης αυτής της τραγικής κατάστασης βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, το μοναδικό κόμμα που έχει να προβάλει σοβαρές, αξιόλογες και υλοποιήσιμες προγραμματικές θέσεις σε σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Η πραγματοποίηση των προτάσεων της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο θα αποκταστήσει άμεσα όλες τις αδικίες που έχουν διαπραχθεί σε βάρος των ενστόλων όλο αυτό το διάστημα, αλλά παράλληλα θα βελτιώσει τα μέγιστα από επιχειρησιακής πλευράς τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα τις επαναφέρει σε ένα αδιαμφισβήτητά υψηλό επίπεδο, καθιστώντας τες πραγματικά αποτρεπτικό παράγοντα για τους επίδοξους εισβολείς.
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, παρά την συστηματική προπαγάνδα, από την οποία καθημερινά βομβαρδιζόμαστε και παρά το κλίμα τρομοκρατίας που το υπουργείο του Δένδια φροντίζει να συντηρεί, η συντριπτική πλειοψηφία των ενστόλων τάσσεται ανοιχτά υπερ της Χρυσής Αυγής. Και δυστυχώς για αυτούς, η συγκεκριμένη κατάσταση πλέον είναι μη αναστρέψιμη!

Ένας εν ενεργεία στρατιωτικός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas-en-energeia-stratiwtikos-apanta-stis-proklhseis-samara#ixzz3ObQM4yNj

Exit mobile version