Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Βαβέλ της Παγκοσμιοποίησης βιώνει την αναπόφευκτη κατάρρευσή της!

Η Βαβέλ της Παγκοσμιοποίησης βιώνει την αναπόφευκτη κατάρρευσή της!

Περισπούδαστο άρθρο στην ιστοσελίδα της γνωστής καθεστωτικής φυλλάδας «Το Βήμα» έγραψε ο διευθυντής της, Αντώνης Καρακούσης, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και όλα τα παρελκόμενα αυτού. Το άρθρο τιτλοφορείται «Η Bαβέλ του νέου κόσμου δεν είναι πια υπερασπίσιμη!» και έχει υπότιτλο – κραυγή του διευθυντή ότι «Επιβάλλεται το ταχύτερο νέα παγκόσμια συμφωνία».

Στο εσωτερικό του άρθρου επιχειρείται μία οικονομική ανάλυση που ξεκινά από την πτώση της ΕΣΣΔ και φτάνει μέχρι σήμερα με τις οικονομικές λιτότητας και την ολιγαρχία του πλούτου. Το συμπέρασμα που αντλεί ο Καρακούσης από την όλη ανάλυσή του είναι ότι:

«Κατά τα ψέματα, η σύγχρονη παγκόσμια Βαβέλ, όσο δεν αλλάζει η πολιτική και δεν λαμβάνονται πρόνοιες υπέρ των ανθρώπων, θα δίνει συνεχώς γεγονότα βίαια και μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις θα προκαλέσει. Η Βαβέλ του νέου κόσμου πλέον δεν είναι υπερασπίσιμη. Θέλει νέα συμφωνία αλληλοσεβασμού και σχέσεις ανθρώπινες.»

Κοινώς η πρόταση του Καρακούση, η οποία απηχεί τα προστάγματα των ταγών της παγκοσμιοποίησης, είναι ότι η κατάρρευση του πύργου της Βαβέλ μπορεί να αποφευχθεί μέσω ενός νέου «κοινωνικού συμβολαίου», το οποίο θα αναδιανείμει τον πλούτο στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Βεβαίως η πρόταση αυτή είναι εύηχη και διαλαλείται από όλα τα κόμματα σε ολόκληρο τον κόσμο, έστω και υποκριτικά. Το κακό, όμως, είναι ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την κατάρρευση της Βαβέλ της Παγκοσμιοποίησης.

Η κατάρρευση του μοντέλου της παγκοσμιοποίησης, που είχε ως ένα σκοπούμενό της τον παράνομο και μονομερή πλουτισμό μίας συγκεκριμένης κάστας ανθρώπων, έρχεται δια των μεθόδων της, που αγνοούν την φύση, παράγοντας όλα τα φαινόμενα διάλυσης που αναφέρει στο άρθρο του ο Καρακούσης.

Οι τζιχανιστές που εισήλθαν στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού και σκότωσαν όσους θεώρησαν ότι προσβάλλουν την πίστη τους, δεν το έκαναν επειδή ήταν φτωχοί και ζητούσαν μία καλύτερη οικονομική μοίρα για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Άλλωστε οι χρηματοδότες των εν λόγω οργανώσεων είναι πάμπλουτοι και θα μπορούσαν να συμβάλλουν, αν ήθελαν, στο όραμα της παγκοσμιοποίησης. Το έκαναν για λόγους όχι μονεταριστικούς, αλλά βαθύτατα ψυχικούς, που δεν αίρονται με παροχή χρημάτων.

Η Βαβέλ δεν καταρρέει επειδή πήραν τα χρήματα οι «εκλεκτοί». Η Βαβέλ καταρρέει ακριβώς επειδή είναι ΒαβέλΤο παγκόσμιο σύστημα και οι «εκλεκτοί» του διέπραξαν μία ύβρη ενάντια στην Θεία Δημιουργία και οι συνέπειες αυτού είναι αναπόφευκτες. Επίσης αναπόφευκτη η αναστροφή της ύβρεως διά της επικράτησης των εθνικιστικών ιδεωδών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μπορεί οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης να «ξορκίζουν το κακό», λέγοντας ότι δεν πρέπει να έρθει ο Εθνικισμός, όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο Εθνικισμός είναι το φάρμακο για την αδιέξοδη και ασφυκτική κατάσταση που δημιούργησαν οι απανταχού πλουτοκράτες, μαρξιστές ή φιλελεύθεροι. 

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-babel-ths-pagkosmiopoihshs-biwnei-thn-anapofeukth-katarreush-ths#ixzz3Oon81cq1

Exit mobile version