Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η επιλεκτική ποινική μεταχείριση του Ψαρρά

Η επιλεκτική ποινική μεταχείριση του Ψαρρά

Η έκπληξη που δοκίμασαν αρκετοί με την απαγγελία της χθεσινής ποινικής απόφασης που αφορά στη μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη κατά του δημοσιογράφου Ψαρρά, δεν είναι δικαιολογημένη. Ειδικά για εκείνους που έχουν εμπειρία στον τρόπο με τον οποίο τα δικαστήρια «διαχειρίζονται» τις υποθέσεις με μηνυτή τη Χρυσή Αυγή.

Ο επαγγελματίας διώκτης της Χρυσής Αυγής – σε αγαστή συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες (των οποίων τη συνδρομή αρνήθηκε να κατονομάσει ακόμα και στο δικαστήριο επικαλούμενος το περίφημο «δημοσιογραφικό απόρρητο») – μπορεί να συνεχίσει να δρα ανενόχλητος παραβιάζοντας κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας. Ενώ η δημοσιοποίηση ακόμα και του προσώπου ενός ειδεχθούς παιδεραστή τελεί υπό την έγκριση του Εισαγγελέα προκειμένου να εμφανιστεί το πρόσωπό του στους δέκτες, ο κύριος αυτός εκμεταλλευόμενος τις καθεστωτικές του «άκρες» έχει την ευχέρεια όχι μόνο να δημοσιοποιεί βίντεο με καταφανώς προσωπικές οικογενειακές στιγμές ενός Βουλευτή που του χορήγησαν οι κρατικοί «συνεργάτες» του, αλλά και να απαλλάσσεται δικαστικά για την πρακτική αυτή!

Και μάλιστα, παρά την εμπεριστατωμένη πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος καταδικάζοντας τις σχετικές πρακτικές, θεώρησε τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο όχι μόνο εξυβριστικό αλλά και ότι αποκτήθηκε με παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Βιώνοντας στην εποχή της καθεστωτικής «μιντιοκρατίας» όπου ο κάθε αυτοαποκαλούμενος «ερευνητής» θεωρεί δικαίωμά του να ασελγεί με βαναυσότητα στα δικαιώματα που υποτίθεται ότι «προασπίζει» με την ελευθερία που του παρέχει το σύστημα, η χθεσινή δικαστική απόφαση δεν μπορεί να θεωρηθεί παράλογη.

Άλλωστε το ίδιο ακριβώς «πρότυπο» ακολούθησε και η απόφαση με μηνυτή τον Αντώνη Γρέγο κατά Μπόμπολα και Έθνους με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης: Ο Εισαγγελέας ήταν καταδικαστικός, ενώ ο Πρόεδρος αθώωσε! Τυχαίο; Στην τηλεοπτική «δημοκρατία» – και όσο αυτή συνεχίζει να καθορίζει την ατζέντα της πολιτικής και της καθημερινότητας- τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.

Το εάν αυτό θα αλλάξει, εξαρτάται κυρίαρχα και από την ψήφο μας στις 25 Ιανουαρίου!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upothesh-psarra#ixzz3OpntECBZ

Exit mobile version