Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πεδίο σήψης και παρακμής ο ιερός χώρος της Παιδείας

Πεδίο σήψης και παρακμής ο ιερός χώρος της Παιδείας

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες ακόμα και στην Ευρώπη, δεν υστερεί σε μεγάλο βαθμό σε εκπαιδευτικά θέματα. Ωστόσο, στον τόπο μας επιτυγχάνεται το εξής παράδοξο, το οποίο σπάνια συναντάται σε χώρες του εξωτερικού: η προσφερόμενη Παιδεία δεν προσανατολίζεται στην πνευματική καλλιέργεια και εθνική αφύπνιση των νέων, αντιθέτως, φαίνεται να εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς.

Η υποβάθμιση που έχει επιτευχθεί στον χώρο αυτό τα τελευταία χρόνια, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της επαχθούς συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι ορατή σε όλες τις βαθμίδες και σε όλα τα επίπεδα –πνευματικό, εθνικό, κοινωνικό, οικονομικό.

Όσον αφορά τον προσανατολισμό της εκπαίδευσης, έχει απομακρυνθεί πλήρως από τις αξίες του Έθνους και του Γένους. Πρόσφατα στην μνήμη είναι τόσο τα περιστατικά μαθητών να τιμωρούνται επειδή θέλουν το αυτονόητο, να ακούν τον Εθνικό Ύμνο στο χώρο της εκπαίδευσης, όσο και η διδασκαλία “εναλλακτικών” ερμηνειών καθαρά ιστορικών γεγονότων. Πέρα από την παίδευση των νέων, τα εθνικά ζητήματα αποτελούν την προτεραιότητα, κυρίως για τις ακριτικές περιοχές της χώρας, όπως τη Θράκη, την Ήπειρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μόνο στη Θράκη, λειτουργούν παράνομα οικοτροφεία με σκοπό τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν μπορούν να φοιτήσουν σε δημόσια σχολεία, πολύ απλά λόγω της έλλειψής τους. Μάλιστα, σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα η απελθούσα κυβέρνηση ανέλαβε «δράση», με την χρηματοδότηση ιδιωτικών μειονοτικών σχολείων στην Ξάνθη και τη διάθεση μέσω ΕΣΠΑ 900.000 ευρώ για την ενίσχυση της διδασκαλίας του Κορανίου!

Όσον αφορά την πνευματική καλλιέργεια των μαθητών, μεγάλο τμήμα των διδασκόντων θεωρούν τους μαθητές «άγραφους χάρτες» τους οποίους συμπληρώνουν με στοιχεία –πολιτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά- τα οποία είναι αρεστά στους ίδιους. Με απλά λόγια ασκούν προπαγάνδα σε νέους ανθρώπους, εκμεταλλευόμενοι βάναυσα την ιερότητα των σχολικών χώρων. Αγνοούν ότι οι μαθητές είναι εν δυνάμει φλόγες, όχι αθύρματα των κάθε είδους καιροσκόπων.

Πέραν των παραπάνω, και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, το Υπουργείο Υγείας φρόντισε να αφήσει τη σφραγίδα του. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με 12.000 κενά εκπαιδευτικών, με μαθητές , κυρίως στην επαρχία, να μην έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις λόγω έλλειψης καθηγητών και με σχολικές υποδομές σε οικτρή κατάσταση. Ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ που είχε υποσχεθεί ο Λοβέρδος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ ως δια μαγείας το ποσό των 51.000.000 ευρώ που είχε δοθεί μέσω ΕΣΠΑ για την πραγματοποίηση Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξαφανίστηκε. Η ίδια κατάσταση ισχύει και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, η οποία ανέκαθεν θεωρείτο δευτερεύουσα από το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και στο ευαίσθητο τμήμα της Ειδικής Παιδείας.

Εν τούτοις, η Τρίτη Βαθμίδα της εκπαίδευσης αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Κεντρικά Πανεπιστήμια της χώρας, όπως το Καποδιστριακό στην Αθήνα και το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και μειώσεων σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ αντιθέτως οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στη χώρα. Πέρα από την εξίσωση των τίτλων που χορηγούν τα Κολλέγια με τα πτυχία των ΑΕΙ ,πράξη που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ισονομίας, πλέον είναι δυνατή και η διαφήμιση συγκεκριμένου Κολλεγίου στα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια.

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή του κειμένου, δεν υπάρχει τμήμα της Παιδείας που να μην κακοποιήθηκε από τους απελθόντες Υπουργούς. Πέρα από την έλλειψη οράματος και προσανατολισμού, είναι δυστυχώς ορατή η στοχευμένη δράση προς την αποσάθρωση και τον αφελληνισμό της παρεχόμενης παιδείας. Όπως είχε πει ο Τολστόι, αναγνωρίζοντας την αξία των κλασσικών ελληνικών γραμμάτων: «Χωρίς ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία.»

Σε αντίθεση με τις πολιτικές δυνάμεις του «Συνταγματικού Τόξου», ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένες θέσεις έχει και βασικούς σκοπούςτην πραγματική εκπαίδευση των επόμενων γενεών και την αφύπνιση της Εθνικής τους Συνείδησης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pedio-shpshs-kai-parakmhs-o-ieros-chwros-ths-paideias#ixzz3OyTHVApp

Exit mobile version