Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

La kolotoymba: η… διεθνής λέξη-κλειδί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

La kolotoymba: η… διεθνής λέξη-κλειδί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Την ελληνικότατη λέξη… κωλοτούμπα (εννοώντας αυτό που αναμένεται να κάνει ο mister Tsipras στο μείζον θέμα του Μνημονίου), την χρησιμοποίησαν πρώτοι προ ημερών οι New York Times και η διάδοσή της είναι πλέον… ραγδαία.

Έτσι, αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation για τις ελληνικές εκλογές και για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για την αναμενόμενη μνημονιακή κωλοτούμπα του:

«Ο άνεμος γύρισε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που επί μακρόν το κατηγορούσαν σχεδόν για κόμμα των χίπιδων, ένα κόμμα που στεγάζει 15 μορφώματα από την ακροαριστερά ως τους οικολόγους. Εδώ και καιρό αυτό το κόμμα έπαιρνε μόνο 4,6%. Την Κυριακή όμως θα κληθεί να κάνει κυβέρνηση έχοντας πάρει 32%-35% των ψήφων. Και ακόμη κι αν ορισμένοι ανησυχούν, μιλώντας ακόμη και για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο άνεμος πανικού που κυριαρχούσε τις εκλογές του 2012 δεν υπάρχει πια. Ωστόσο, μια έκφραση ακούγεται παντού τις τελευταίες ημέρες: η κωλοτούμπα. Αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει…».

Τόσο σίγουροι είναι οι ξένοι για την… κωλοτούμπα (προφανώς ο mister Tsipras τους έχει δώσει τις πρέπουσες εγγυήσεις), αλλά δυστυχώς υπάρχουν μερικοί Έλληνες που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα… σκίσει το Μνημόνιο. Κακό του κεφαλιού τους!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/la-kolotoymba-h-diethnhs-lejh-kleidi-ths-diakubernhshs-suriza#ixzz3Pqcu4Sxh

Exit mobile version