Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σόιμπλε έδωσε το μνημονιακό στίγμα: Χάσιμο χρόνου κάθε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης

7988e32ac13544e7f07f93848ec9ad3d__articleΘυμάστε που ο Τσίπρας θα έσκιζε τα μνημόνια; Ε, αυτό το έχουμε ξεχάσει ήδη, αφού μετά από τις πρώτες συναντήσεις που είχε με εφοπλιστές, τραπεζίτες και μεγαλοπαράγοντες του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου τα «γύρισε» και άρχισε να μιλά για «επαναδιαπραγμάτευση», θυμίζοντας τον Σαμαρά και τα «Ζάππεια».

Τώρα είναι πρωθυπουργός, όμως, και οι διεθνείς τοκογλύφοι του αναστρέφουν το σύνθημα. Έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας ότι αυτοί «θα παίζουν το νταούλι» και οι τοκογλύφοι «θα χορεύουν». Από ό,τι φαίνεται όμως τελικά μάλλον το νταούλι το πήρε από την πρώτη μέρα ο Σόιμπλε, δίνοντας το στίγμα του τι θα επακολουθήσει.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση είναι «χάσιμο χρόνου», αφού αξιολογεί «θετικά τις ως σήμερα παρεμβάσεις της τρόικας σε χώρες της ευρωζώνης».

Τουτέστιν, υπολείπονται λίγες μέρες μέχρι την πλήρη επιβεβαίωση της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι είχαμε πολλάκις τονίσει πως ο Τσίπρας θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου, υπογράφοντας κανονικότατα την Ενισχυμένη Προληπτική Γραμμή Στήριξης, που είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς, αμέσως πριν καταρρεύσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-soimple-edwse-to-stigma-chasimo-chronou-kathe-apopeira-epanadiapragmateus#ixzz3Q1n3WQsQ

Exit mobile version