Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποτρελάθηκε ο Σαμαράς: Μια χαρά βλέπει τη συντριβή. Φταίνε όλοι εκτός από αυτόν!

Αποτρελάθηκε ο Σαμαράς: Μια χαρά βλέπει τη συντριβή. Φταίνε όλοι εκτός από αυτόν!

Είναι ολοφάνερο ότι ο Σαμαράς έχει χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας. Όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή αυτοκριτική στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ, που έγινε χθες το απόγευμα, αλλά αντιθέτως «πούλησε τρέλα» (…) με αυτά που υποστήριξε.

«Η Ν.Δ άντεξε και έμεινε όρθια» είπε αφαιρώντας κάθε έννοια σοβαρότητας, ενώ επέμεινε στη θεωρία της αριστερής παρένθεσης: Ότι δηλαδή ‘’η δικαίωση θα έρθει σύντομα’’ αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αποτύχει και η Ν.Δ. θα κληθεί και πάλι ‘’να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο’’. Όσο για τα αίτια της ήττας, τα απέδωσε σε καθυστερήσεις και επικοινωνιακά λάθη που εκμεταλλεύθηκαν οι αντίπαλοι, όπως ο ΕΝΦΙΑ. Μίλησε για ελλιπή επικοινωνία του κόμματος με τα περιφερειακά ΜΜΕ και για οργανωτικά ζητήματα, όπως η απουσία εκλογικών αντιπροσώπων σε πολλά τμήματα σε διάφορα μέρη της επικράτειας.

Με απλά λόγια, έφταιξαν όλοι οι άλλοι μέσα στο κόμμα εκτός από τον ίδιο… Ενδιαφέρον, όμως, έχουν και οι σαφείς αιχμές που άφησε κατά του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή, καθώς υποστήριξε ότι «Η παράταξή μας κατάφερε να μείνει ουσιαστικά αλώβητη. Έχασε το μικρότερο ποσοστό που έχασε ποτέ σε περίοδο διακυβέρνησης, ακόμα κι όταν υπό κανονικές συνθήκες είχε διαθέσιμα χρήματα να μοιράζει σε παροχές». Πιο ξεκάθαρη «μπηχτή» για τον προκάτοχό του δεν μπορούσε να υπάρξει. Αν μάλιστα σκεφτεί ο οποιοσδήποτε ότι ο Καραμανλής ήταν εκείνος που έβγαλε τον Σαμαρά από την πολιτική ναφθαλίνη, ύστερα από το άδοξο τέλος της «Πολιτικής Άνοιξης», τότε μπορεί να φανταστεί τόσο το μέγεθος της ανηθικότητας, όσο και την αγνωμοσύνη που διέπει τον θλιβερό αυτόν τύπο. Η συνάντηση Καραμανλή – Μπακογιάννη που έγινε το πρωί σίγουρα θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν τις εξελίξεις και την άμεση αμφισβήτηση του Σαμαρά.

Το μόνο καλό στην επιμονή (η οποία αγγίζει τα όρια του παραλόγου) του Σαμαρά να μείνει γαντζωμένος στην αρχηγική καρέκλα (την ίδια στιγμή που ακόμη και ο «εταίρος πλήρους ευθύνης» Βενιζέλος εξαναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ) είναι ότι με την απύθμενη λαγνεία του για την εξουσία θα προλάβει να κάνει κι άλλες ανεπανόρθωτες ρωγμές, ώστε να βυθιστεί οριστικά και να ανοίξει ο δρόμος για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ώστε να αποτελέσει την πραγματική Εθνική και Κοινωνική αντιπολίτευση εναντίον της νέας συγκυβέρνησης.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poulaei-trela-o-samaras.-mia-chara-blepei-th-suntribh-kai-an-ftaine-kapoioi#ixzz3QJctynAc

Exit mobile version