Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «ρουφήχτρα του παρελθόντος» και η …δυναμική του μέλλοντος

Η «ρουφήχτρα του παρελθόντος» και η …δυναμική του μέλλοντος

Μιλώντας ακατάπαυστα και δίχως αντίλογο –ως συνήθως- σε κοινή συνεδρίαση της σκόρπιας (σαν μουστάκι σπανού) Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του «ρέοντος» Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που προχώρησαν σε αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο φύσκων πρόεδρός του, ο παποκαίσαρ και προφητάναξ «Μπενιτέλος» (κατά κόσμον Ευάγγελος Βενιζέλος) προανήγγειλε… κοσμογονικό συνέδριο (από τον Μάιο), αφήνοντας τραυματικά χαίνον το ενδεχόμενο αλλαγής της ηγεσίας! Ωιμέ! Βαβαί! Παπαί! Οτοτοτοί!! Κινδυνεύει άραγε το (αντι)Συνταγματικό Τόξο να χάσει τον «Αρχικαπετάνιο» του, τον έγκομο Βαγγέλη ;

Ο παχυλός τιμονιέρης εδήλωσε -σε σπάνια κρίση ειλικρινείας- ότι οι πρόσφατες εθνικές εκλογές υπήρξαν βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, την «παράταξη» (;) και την στρατηγική της, αλλά «και τον ίδιο προσωπικά» (sic !). Απέδωσε, μεταξύ άλλων, την αστεία πλέον κοινοβουλευτική δύναμη του «συνταγματικού» και σοσιαλφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ στον εκλογικό νόμο που δεν άλλαξε, με ευθύνη της ΝΔ (… «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»). Βεβαίως απέδωσε ευθύνες και στην forcé ανταπόκριση που είχε το κόμμα – απόκομμα στην φιλέκδικη κίνηση του Jeffrey -GAP, κίνηση που ο ευτραφής και λεπταίσθητος Dux χαρακτήρισε «πρωτοφανή και μίζερη» (!), υποστηρίζοντας πως τα ποσοστά των δύο κομμάτων μπορεί να πολλαπλασιάζονταν και να δημιουργούσαν ένα… «πιο ελκυστικό περιβάλλον» για την παράταξη (ναι για, έτσι είπε: «ελκυστικό»).

Είπε επίσης ότι δεν εκτιμήθηκε τάχα η προσπάθειά του ή θεωρήθηκε «ότι ανήκει στο παρελθόν» και πως ο αχάριστος κι επιλήσμων λαός «εκφράστηκε κατά σαφή τρόπο υπέρ μιας άλλης στρατηγικής» αλλά και με «τρόπο αντιφατικό»… γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛΛήνων (και συνεπώς εναντίων των κρυπτόφαλων και κλεπτοκρατών του ΘΑΣΟΚ). Ο πληθωρικός μονοκράτωρ (πάντα γλωσσοπλάστης και επιτηδευμένος) υπεστήριξε πως σχηματίστηκε μια «κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης», που έχει κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος, «αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου».

Επίσης ο συνταγματικός αρχιτοξότης ευχήθηκε μεν να πάει η χώρα «προς το καλύτερο», αλλ’ όμως προσέθεσε πως «αν πάει προς το χειρότερο», η ευθύνη δεν θα μπορεί να χρεωθεί στο ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεόπνευστο ΠΑΣΟΚ είχε…προειδοποιήσει («Απολύτως!» και με χτύπημα του χεριού στο τραπέζι).

Ο στρουμπουλός αλλά ψυχικά λυμφατικός νομομαθής προανήγγειλε -χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία- συνέδριο του ΘΑΣΟΚ και της «Δημοκρατικής (;) Παράταξης» για μετά το Πάσχα, τον Μάιο. Μάλιστα σε ποζάτο παροξυσμό μεγαλείου επεσήμανε πως όταν γίνει το συνέδριο, «….να υπάρχει ενδιαφέρον της κοινωνίας, να υπάρχει κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο». Κατόπιν σε έκλαμψη φιλαληθείας δήλωσε με ύφος πασχούσης Τρωάδος: «Τα ΜΜΕ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι όμως αυτές οι δικές μας ημέρες». Ο guru της φραστικής υπερβολής, ο σουλτάνος του πολιτικού βερμπαλισμού προεξήγγειλε ότι η φαρσοκωμωδία μετά τον οβελία θα είναι συνέδριο «αυθεντικό» (τέρμα δηλαδή …. τα κάλπικα και οι μούφες), αντιπροσωπευτικό, χωρίς κόλπα, μηχανισμούς και γελοία τεχνάσματα του παρελθόντος. Επίσης άφησε απειλητικό υπαινιγμό για τον GAP: «Βαδίζουμε ενωτικά αλλά όχι ατιμώρητα για αυτούς που έβλαψαν την παράταξη και τη χώρα» και τόνισε εμφατικά πως δεν θα ανεχθεί προσωπικές στρατηγικές και αποκλίσεις από τις στρατηγικές αποφάσεις.

Μάλιστα στο fortissimo του μεγαλειακού του crescendo απεφάνθη: «Το πραγματικό δίλημμα είναι αν η παράταξη θα προσανατολιστεί προς τη δυναμική του μέλλοντος ή προς τη ρουφήχτρα του παρελθόντος», και κατόπιν ετόνισε πως δεν θα αφήσει να γίνει η δεύτερη επιλογή ! Οποίο μνημείο αυτοπροβολής, ιδεασμού μεγαλείου και πυθιακής χρησμολαλίας: Όχι μόνον αφορίζει ως ιεροεξεταστής τον εξουσιαστικό τρελό ανεμορούφουλα του ΠΑΣΟΚ της μασητικής μασομιζορεμούλας, (που ρούφηξε ανώδυνα τους ρουφήχτρες του εθνικού πλούτου), λες και αυτός δεν είχε ιδέα του δρωμένου, αλλά προκαθορίζει πως θα οδηγήσει τους νυν «λιμαλέους» ΠΑΣΟΚΟΥΣ στη δυναμική του ΘΑΣΟΚ του μέλλοντος, στο νέο μεγάλο φαγοπότι!

Μάλιστα ο maître αυτός της πολιτικής σπέκουλας, ο ράφτης του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» ετόνισε ποζάτα και βαρύγδουπα ότι, το ΠΑΣΟΚ «δεν θα συμπράξει σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι» σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Ακόμη. μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση, ο «Μπενιτέλος» είπε ότι αναμένει μεν πολιτικές πράξεις, αλλά ότι «υπάρχουν μερικές ακραίες και προκλητικές επιλογές αυτής της κυβέρνησης που αφορούν σε κορυφαίους θεσμούς με τους οποίους κανείς δεν μπορεί να διακινδυνεύει εκρήξεις ή εκπλήξεις». Και επανήλθε στερεοτυπικά σε προφητεία μεγαλειώδους αυτοδικαίωσης και συγκαλυμμένης συναινετικής ημικολακείας: «Η δική μας στάση θα είναι πάντα ουσιαστική, υπεύθυνη, ειλικρινής, ενταγμένη στη εθνική στρατηγική που υπηρετούμε».

Ο μονίμως ρητορικώς αυτοσχεδιάζων νάρκισσος με ταχύτητα κεκτημένη από τις ημέρες του παρελθόντος μεγαλείου του, σχολίασε με πομπώδη και επιδεικτική «υπευθυνότητα» πως η νέα κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν έχει σαφή στρατηγική και στέλνει αντιφατικά μηνύματα, ενώ διερωτήθηκε («εθνικώς περίφροντις» ο καψερός) προς τα πού θα είναι το πρόγραμμα- γέφυρα, για το οποίο μίλησε η κυβέρνηση.

Αυτά σε ότι αφορά στην πρώτη μετακυβερνητική παράσταση του παθιασμένου αντιεθνικιστή πολιτικάντη στο θέατρο της εθνικής υποκρισίας και κοινωνικής αναλγησίας. Είχε το προσωπικό του εκλογικό «Βατερλώ» στην Α’ Θεσσαλονίκης-όπου είχε τεθεί επικεφαλής- με δούκα του Ουέλιγκτων τον επίσης παθιασμένο αντιεθνικιστή Λεβέντη. Ο «πρόεδρος» Βασίλης συνέτριψε τον «πρόεδρο» Βαγγέλη, που κείτονταν πληγωμένος από την μπαμπεσιά του «πρόεδρου» Jeffrey!

Όμως ούτε η… μπάτσα από την Ένωση Κεντρώων στάθηκε ικανή να ανασχέσει την μεγαλομανή λογόρροια του ευτραφούς. Ο λυσσαλέος εχθρός του Κινήματος δεν μπορεί να χαλιναγωγήσει την εξουσιαστική βουλιμία του, ούτε μετά τον… πανωλεθρίαμβό του στις 25 του μηνός. Με νερώνεια διάθεση «της οικίας του εμπιπραμένης αυτός άδει»! Ας είναι: «Το πλανάσθαι ανθρώπινον».

Είθε, δίχως οργίλη σύγχυση, ο σκηνοθέτης του ψευδο-συνταγματικού τόξου να παρακολουθεί αργά και με γλαρή ματιά το ηλιοβασίλεμα του αφύσικου πράσινου ήλιου, καθώς βυθίζεται στην δύσοσμη θάλασσα των σκανδάλων.

Παύλος Γκάστης 

Υ.Γ. Ο Ναπολέων Βενιζέλος πριν πει ότι ουσιαστικά στο συνέδριο θα παραδώσει (πνεύμα ή έδρα δεν προσδιόρισε) είπε: «Εγώ δεν είμαι ούτε Κουβέλης, ούτε Ζίγδης». Εμείς του ανταπαντάμε: Μην ορκίζεσαι!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-roufhchtra-tou-parelthontos-kai-h-dunamikh-tou-mellontos#ixzz3QJebuTHO

Exit mobile version