Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο αρχηγικός χαρακτήρας του Ποταμιού – Ψηφοδέλτιο με επώνυμο (!) του Θεοδωράκη

Ο αρχηγικός χαρακτήρας του Ποταμιού - Ψηφοδέλτιο με επώνυμο (!) του Θεοδωράκη

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο των πρόσφατων εκλογών, το οποίο όμως πέρασε απαρατήρητο, αφορά το γεγονός ότι περίπου το 1/3 των ψηφοδελτίων που συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές έφεραν μία ιδιότυπη σφραγίδα: το όνομα του ιδρυτή τους ή/και φωτογραφία τους. Για την ακρίβεια, 7 στα 18 ψηφοδέλτια των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Συγκεκριμένα, τα κόμματα ήσαν τα εξής: 1) Κίνημα Εθνικής Αντίστασης – Ιπποκράτης Σαββούρας 2) Τελεία – Απόστολος Γκλέτσος 3) ΛΑΟΣ – Γ. Καρατζαφέρης 4) ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ – Κ. Παπανικόλας 5) Ανεξάρτητοι Έλληνες – Πάνος Καμμένος 6) Ένωση Κεντρώων – Βασίλης Λεβέντης 7) Σταύρος Θεοδωράκης – Το Ποτάμι.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, γιατί όσοι ομιλούν για γραφικότητα όταν αφορά τον Λεβέντη ή τον Παπανικόλα, δεν πράττουν το ίδιο για τον Καμμένο ή τον Θεοδωράκη; Σ’ αυτές τις περιπτώσεις έχουμε ξεκάθαρα κόμματα, τα οποία είναι αμιγώς ατομοκεντρικά και αυστηρά αρχηγικού χαρακτήρα, που χρησιμοποιούν το όνομα ή/και φωτογραφία του ηγέτη τους στο ψηφοδέλτιο. Και ύστερα κάποιοι άσχετοι έχουν το θράσος να μιλούν για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την «αρχή του αρχηγού», όταν τα προαναφερθέντα (και όχι μόνο) κόμματα φέρονται σαφώς με μία στυγνή και στενή αρχηγική τομή ακόμη και στην απεικόνιση των ψηφοδελτίων τους.

Ειδικά για την πολιτική απάτη του Ποταμιού, υποτίθεται ότι το μόρφωμα αυτό εξέφρασε κάποιες νέες αντιλήψεις για την πολιτική, αφήνοντας δήθεν πίσω παλαιοκομματικές συμπεριφορές και αρχηγικές νοοτροπίες. Η αναγραφή του ονόματος του Θεοδωράκη ύστερα από τον τίτλο του κόμματος δείχνει ότι το δημιούργημα αυτό των ΜΜΕ δεν έχει ιδέες και προτάσεις, αλλά ποντάρει στην τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα και την ανάλογη φήμη που συνοδεύει τον ιδρυτή του. Ταυτόχρονα, δείχνει την ολοφάνερη εικόνα ότι είναι το αφεντικό στο κομματικό αυτό μαγαζάκι, κάτι που «πρέπει» να το γνωρίζουν και να το αφομοιώσουν μέσα τους όλοι. Δικαίωμα του να ποζάρει την μούρη του στο ψηφοδέλτιο, τόσο αυτός όσο κι άλλοι, αλλά να μην μας λένε αυτός και οι όμοιοι του μετά ούτε για δημοκρατικές διαδικασίες (κατ’ ουσίαν ανύπαρκτες) στα κόμματα τους, ούτε φυσικά για τον δήθεν «ολοκληρωτισμό» στις δομές λειτουργίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-archhgikos-charakthras-tou-potamiou.-pshfodeltio-me-epwnumo-tou-theodwrak#ixzz3QLZkqxvx

Exit mobile version