Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ Τσιπροκαμμένων… Συνέχιση του μνημονίου αλλά χωρίς την τρόικα

Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ Τσιπροκαμμένων… Συνέχιση του μνημονίου αλλά χωρίς την τρόικα

Γράφει ο Αντίοχος

Προφητικό αποδεικνύεται το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος», που περιγράφοντας τις τζάμπα μαγκιές του Μπαρουφάκη, έκανε λόγο για «Ρήξη πριν τον συμβιβασμό». Έρχεται, λοιπόν, ο (σίγουρα εκ των προτέρων συμφωνηθείς, αλλά μη αναγγελθείς…) συμβιβασμός (κοινώς… κωλοτούμπα) και μάλιστα με υπερατλαντική παρέμβαση!

Έτσι, ο Ομπάμα, μιλώντας στο CNN, προσέφερε απόλυτη στήριξη στη συγκυβέρνηση των αμερικανοκομμουνιστών και των γραφικών συνοδοιπόρων τους. Ιδού οι δηλώσεις του:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική. Νομίζω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, έπρεπε να δρομολογηθούν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα. Επομένως η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη, νομίζω ότι αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή. Είναι μία κατάσταση που στις αγορές δεν αρέσει».

Εκτός από την παρέμβαση Ομπάμα, στην κοινή συνέντευξη τύπου του Μπαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, φάνηκε καθαρά ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία. Ο δε Μπαρουφάκης, δήλωσε με νόημα, ότι «καθίσαμε στην ίδια πλευρά του τραπεζιού».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Να το πούμε χοντρικά και χωρίς περικοκλάδες: θα συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική, με κάποιο άλλο εύηχο όνομα και θα πληρώσουμε το (επαχθές…) χρέος στους διεθνείς τοκογλύφους, μέχρι την τελευταία δεκάρα!

Επειδή, όμως, εκτός από το μαστίγιο (της συνέχισης του Μνημονίου και της αποπληρωμής του χρέους) πρέπει να υπάρξει και κάποιο… καρότο (κι αυτό ας μην εκληφθεί… αλλιώς) προς τον ελληνικό λαό, για να μην πάρει με τις… πέτρες τους Τσιπροκαμμένους ο (γνωστός μεθύστακας…) πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προσφέρεται να καταργήσει την τρόικα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handesblatt και σύμφωνα με πηγές περιβάλλοντος του ίδιου, με την σύμφωνη γνώμη της φράου Μέρκελ. «Εφόσον βεβαίως η Ελλάδα συμφωνήσει να τηρήσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες», προσθέτει το δημοσίευμα…

Η δε κατάργηση της μισητής τρόικας (η οποία αποτελείτο από υπαλλήλους των διεθνών τοκογλύφων, που απλώς και μόνον μετέφεραν τις θελήσεις τους στους προθύμους των Αθηνών…), δεν πρόκειται βεβαίως να γεμίσει τις άδειες τσέπες των Ελλήνων (προφανώς οι μνημονιακές εντολές θα μεταφέρονται απευθείας…), αλλά θα είναι ένα πρώτης τάξεως επικοινωνιακό πυροτέχνημα στα χέρια των Τσιπροκαμμένων, για να χρυσώσουν το χάπι της συνέχισης της μνημονιακής δυστυχίας. Και μέχρι που να πάρει χαμπάρι ο λαός, ότι δεν άλλαξε τίποτα, θα περάσουν μερικοί ανέμελοι μήνες, θα ’ρθει το καλοκαιράκι (με τα μπάνια του λαού…) και από Σεπτέμβρη, βλέποντας και κάνοντας. Κάποιο άλλο «τυράκι» θα βρεθεί μέχρι τότε!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembash-ompama-uper-tsiprokammenwn-sunechish-tou-mnhmoniou-alla-chwris-th#ixzz3QblQxQx3

Exit mobile version