Μήπως περιμένατε ότι εμείς ψηφοφόροι μεν της Χ.Α, αναγνώστες όμως και της “δημοκρατίας”, θα σας ευχαριστούσαμε κιόλας για το χθεσινό “κατευθυνόμενο” ρεπορτάζ σας περί της τύχης της Χρυσής Αυγής; Η μήπως μας έπεισαν οι βαρύγδουπες απόψεις των βουτηρομπεμπέδων νομικών σας, βάσει των οποίων όλοι οι αδίκως και παρανόμως φυλακισμένοι εκλεγμένοι Αρχηγός και Στελέχη της Χ.Α θα παραμείνουν εσαεί σε περιορισμό κατ’ οίκον; ή ακόμα και στην φυλακή; ή ακόμα και με ειδικά βραχιολάκια; Για ημερομηνία δίκης μήπως ακούσατε κάτι παρακαλώ;
Άννα
Εθνική αντιπολίτευση ενάντια σε Μνημόνιο και εθνομηδενισμό – Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Βιογραφικό Βαρουφάκη όπως ακριβώς παρουσιάζεται στο wikipedia: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Πατέρας του είναι ο χημικός, πανεπιστημιακός καθηγητής και πρόεδρος της Χαλυβουργικής Γεώργιος Βαρουφάκης, που είχε φυλακιστεί και εξοριστεί στη Μακρόνησο για τις αριστερές του πεποιθήσεις. Ως μαθητής, είχε δάσκαλο σε ιδιαίτερα μαθήματα τον φιλόλογο Πέτρο Μώραλη, μετέπειτα Υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του σημερινού Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Σπούδασε Μαθηματικά και οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία στο πανεπιστήμιο του Έσεξ. Για να γίνει δεκτός στο πανεπιστήμιο αυτό πήρε συστατική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου ( με την ιδιότητα του καθηγητή οικονομικών), τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια μέσω Μώραλη.
Όμορφος κόσμος αριστερά π(κ)λασμένος.
Σ.Λ.
Βαρουφάκης παρακαλάει Μέρκελ: Βοηθήστε μας για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή! ΒΙΝΤΕΟ
Πυθαγόρας και Αρχαιοελληνική Μουσική Το μονόχορδο του Πυθαγόρα ήταν η πρώτη κατασκευή και όργανο πάνω στο οποίο έγινε η διαίρεση της χορδής με αριθμούς ως αποτέλεσμα να έχουμε την αρχαία Ελληνική μουσική με θεωρία και πράξη. Η μουσική είναι ανώτερα μαθηματικά και το αποδεικνύει. Χρειάστηκε να περάσουν αιώνες για να προστεθούν διάφορα διαστήματα που ακολούθησαν οι επόμενοι «κλασικοί».
Μέχρι και σήμερα η Δυτική Μουσική υποκύπτει στην φιλοσοφία της Ελληνικής Παραδοσιακής μας Μουσικής. Η ψηφιακή τεχνολογία έχει αριθμούς. Η αναλογική τεχνολογία έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Το 1 και 2 είναι αριθμοί. Όμως ανάμεσα τους υπάρχει κενό… Το κενό στην Παραδοσιακή Μουσική δεν υπάρχει… Η δυτική Μουσική έχει το (Ντο και το Ρε) και ανάμεσα τους μια δίεση (#) και ύφεση. Η παραδοσιακή Μουσική δεν έχει όρια, για αυτό είναι μέχρι και σήμερα μελέτη πολλών πολιτισμών.
Ταμπουράς
Στα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας είναι υποχρεωτικό μουσικό όργανο ο ταμπουράς (απόγονος της αρχαιοελληνικής πανδούρας) διδάσκονται από καθηγητές παραδοσιακής Μουσικής η θεωρία και η πράξη. Δυστυχώς στην Ελλάδα όπως είναι φανερό η παράδοση τα ήθη και τα έθιμα μας θέλουν σιγά σιγά να τα σβήσουν. Οι Τούρκοι από την άλλη πλευρά (έκλεψαν τον ταμπουρά) και το βάπτισαν Σάζι. Όπως θα παρατηρήσει κάνεις αντί το ηχείο του να είναι μπροστά είναι από την πίσω. Καυχιούνται για αυτό και όχι μόνο για αυτό αλλά και σε επίπεδα θεωρίας που βαπτίζουν και εκεί. Η Τουρκία εκτιμά την παράδοση της και με αυτό το όργανο είναι σταθμός για την μουσική της, πόσο μάλλον θα έπρεπε να είμαστε εμείς! Άλλα με τους προδότες πολιτικούς και τα κανάλια που 24 ώρες προβάλουν Αμερικάνικα βίντεο κλιπ με πορνό, έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν την νεολαία και με την μουσική να οδηγήσουν την ψυχή του νέου του παιδιού, του εφήβου στη βία και στο σεξ. Απέχει έτη φωτός η παραδοσιακή μας Μουσική από τις άλλες που καλλιεργεί την ψυχή και το πνεύμα και θυμίζει την ιστορία μας, που πρέπει να μείνει για πάντα στην κάρδια μας.
Ούτι
Το όργανο πήρε το όνομά του από την Αρχαία Ελληνική Βάρβιτο, η οποία ταξίδεψε και εγκαταστάθηκε στην Περσία και τη λεκάνη της Μεσοποταμίας από την εποχή του Μ. Αλέξανδρου, τους Ελληνιστικούς χρόνους. Αν και υπάρχουν λίγες πληροφορίες για την παρουσία του στην βυζαντινή περίοδο, συνδέεται με την ζωή των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη.
Αυλός
Ο αυλός ήταν πνευστό μουσικό όργανο της Ελληνικής αρχαιότητας. Ανάλογα με την κατασκευή του ονομαζόταν μόναυλος (μονός αυλός), πλαγίαυλος (αυλός που παίζεται πλάγια όπως το σύγχρονο φλάουτο), δίαυλος (διπλός αυλός).Ο αυλός ήταν βασικό όργανο σε όλους τους εορτασμούς στην Αρχαία Ελλάδα, ιδιαίτερα σε τελετές προς τιμήν του Διονύσου. Ο αυλός είχε εμφανιστεί σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, Ασσυρία και Βαβυλώνα, Ισραήλ). Στην Κίνα υπήρχε το τσενγκ, είδος μικρού οργάνου με 12 ή περισσότερους αυλούς, γνωστό από την 3η χιλιετία π.Χ. και διάφοροι άλλοι τύποι αυλών, άλλοτε χωρίς και άλλοτε με μονή ή διπλή γλωσσίδα (είδη δηλαδή φλάουτου, κλαρινέτου και όμποε). Ο αυλός είναι πνευστό όργανο. Τα πνευστά όργανα τα συναντάμε κυρίως στην Ήπειρο. Η Ήπειρος κατά πρόσφατη στατιστική της ΕΕ προσπαθεί να επιβιώσει πεισματικά εδώ και 15.000 – τουλάχιστον – χρόνια, αν και το επίσημο ελληνικό κράτος δέχεται ότι η ιστορία του ξεκινά μόλις το 6000 π.Χ. Το ιδιαίτερο μουσικό του χαρακτηριστικό, η πεντατονική μουσική, είναι ίσως ό,τι πιο πολύτιμο μας παραδόθηκε από τον αρχαίο ηπειρώτικο λαό. Ενδιαφέρουσα είναι η θεωρία του Ολλανδού μουσικολόγου Jaap Kunst που συνδέει την πολυφωνία της Ηπείρου με την μακρινή Ινδονησία. Αυτό που οι λόγιοι μουσικοί θεωρούν ως «μουσικό λάθος» ξεκίνησε από την Ήπειρο και ταξίδεψε με τους ικανότατους Ηπειρώτες ναυτικούς, καραβανιέρηδες εμπόρους και κτίστες-πετράδες, σ’ όλον τον κόσμο: Κεντρική Αφρική, Ινδία, Καύκασο, Ιμαλάια, Νότια Κίνα, Πολυνησία, Περού, Ινδιάνους, Λαπωνία, Γροιλανδία, Κέλτες, Ιρλανδία, κλπ. όπου είχε την δύναμη και το σθένος να σταθεί σαν αυτόνομη μουσική. Στους μαθητές όταν ξεκινάνε ακόμα και πιάνο τους λέμε πεντατονική μουσική είναι ένα απλό παράδειγμα που τους κάνουμε να πατήσουνε μόνο τα μαύρα πλήκτρα από το πιάνο και όχι τα άσπρα και όταν τους ρωτάμε τι ακούσατε; μας απαντάνε «Κινέζικη μουσική».
Ύδραυλις
Τέλος θέλω να αναφερθώ σε ένα πολύ εντυπωσιακό αερόφωνο την Ύδραυλις. Το πρώτο πληκτροφόρο όργανο της ιστορίας. Είναι το όργανο του νερού, χρησιμοποιημένο στην στρατιωτική μουσική κατασκευή από τον Κτησίβιο Αλεξανδρεύς. Κατασκευάστηκε στην Αλεξάνδρεια τον 3ο αιώνα π.Χ. Λειτουργεί με υδραυλικό σύστημα και με την βοήθεια δυο ανθρώπων (σκλάβων) για εκείνη την εποχή όπου αριστερά και δεξιά έκαναν κυκλικές κινήσεις για την κίνηση του υδραυλικού συστήματος. Με τους μαθητές όπου εντυπωσιάστηκαν πάρα πολύ το είδαμε στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το πρώτο πληκτροφόρο όργανο της ιστορίας. Η επόμενη εξέλιξη του οργάνου που είναι και πηγή έμπνευσης του, είναι το σημερινό εκκλησιαστικό όργανο. Με την συνεχή προσπάθεια που κάνει το κράτος για «σβήσιμο της παράδοσης και της Ελληνικής οικογένειας», τα πρότυπα της μουσικής που θέλουν να περνάνε ακόμα και στα Δημοτικά Σχολεία ξεχνώντας ακόμα από πού προήλθε η Μουσική, «από την αρχαία Ελληνική μουσική» δημιούργει έντονη αντίδραση και αγώνα για κάποιους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πιστεύουν στην Ελλάδα όπως πρέπει να είναι. Στα Δημοτικά Σχολεία οι μαθητές τα Χριστούγεννα μαθαίνουν για όλα τα ευρωπαϊκά κάλαντα εκτός της παράδοσης μας. Στα θρησκευτικά μαθαίνουν για όλες τις Θρησκείες εκτός από την Ορθόδοξη πίστη. Η Μουσική παράδοση είναι μελέτη όλων των πολιτισμών. Ένα μεγάλο μπράβο στην Xρυσή Aυγή για την ανάδειξη της.
Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής
Απόφοιτος Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-trith-3-febrouariou-2015#ixzz3QdKCLRNA