Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αριστεριστές «φίλοι των Παλαιστίνιων» έγιναν… ξεναγοί των σιωνιστών του ΚΙΣ στη Θεσσαλονίκη

Οι αριστεριστές «φίλοι των Παλαιστίνιων» έγιναν…  ξεναγοί των σιωνιστών του ΚΙΣ στη Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Αντίοχος

Μέχρι πρότινος, οι διάφοροι αναρχοκομμουνιστές των «αντιφασιστικών» συλλόγων –εν αντιθέσει με τα συντρόφια τους στην υπόλοιπη Ευρώπη- απέφευγαν τις πολλές επαφές με τους εν Ελλάδι σιωνιστές –τουλάχιστον δημοσίως- παριστάνοντας τους «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους» στους Παλαιστινίους. Μάλιστα, για να δείξουν αυτή τη «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» τους, είχαν υιοθετήσει μέχρι και τη λεγόμενη «παλαιστινιακή μαντίλα»…

Ωστόσο, αυτές τις μέρες δεν… κρατήθηκαν και –τιμώντας την καταγωγή των πολιτικών τους πατέρων, Μαρξ (Μαρδοχαίου), Λένιν (Μπλανκ), Τρότσκυ (Μπρονστάϊν) και λοιπών-, ανέλαβαν να διοργανώσουν… περιήγηση (μετά… ξεναγήσεως) για τους δηλωμένους σιωνιστές του ΚΙΣ, στην Θεσσαλονίκη, κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της σελίδας του ΚΙΣ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Μια διαφορετική περιήγηση μια περιήγηση μνήμης για τους χιλιάδες  Εβραίους  της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσαν την 1η Φεβρουαρίου 2015 όσοι βρέθηκαν στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.

Με ξεναγό τον κ. Γιάννη Γκλαρνέτατζη, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, οι συμμετέχοντας στην ξενάγηση περιηγήθηκαν σε σημεία της πόλης τα οποία στιγματίστηκαν από τη βαρβαρότητα των Ναζί απέναντι στους Εβραίους, αλλά και σε περιοχές που είχαν έντονο το στοιχείο της εβραϊκής κοινότητας της πόλης.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου ξεκινούσαν τα τρένα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και  πέρασε από σημεία όπως η παλαιά συνοικία Χιρς, η περιοχή του Ρεζι Βαρδάρ, η πλατεία Βαρδαρίου, η συναγωγή των Μοναστηριωτών και κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας.

Την περιήγηση συνδιοργάνωσαν η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης (Α.Σ.Α.) και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης».

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-aristeristes-filoi-twn-palaistiniwn-eginan-jenagoi-twn-siwnistwn-tou-kis#ixzz3QoEUqRS6

Exit mobile version