Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιστημονική μελέτη επιβεβαίωσε το αυτονόητο: Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 35,7% στα χρόνια του Μνημονίου

Επιστημονική μελέτη επιβεβαίωσε το αυτονόητο: Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 35,7% στα χρόνια του Μνημονίου

Μια αλήθεια, η οποία ήταν ευρέως γνωστή σ΄ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό και ενοχλούσε ιδιαίτερα τις κυβερνήσεις του Μνημονίου, επιβεβαιώνεται και μέσα από την μελέτη Ελλήνων και Αμερικανών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στην Βρετανική ιατρική επιθεώρηση BMJ OpenΑφορά την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα κατά την χρονική διάρκεια της κυριαρχίας του Μνημονίου. Στην μελέτη αυτή εξετάζονται οι αυτοχειρίες στην Χώρα μας από το 1983 έως το 2012, συσχετιζόμενα με θετικά ή αρνητικά οικονομικά γεγονότα.

Έπειτα από την έλευση του Μνημονίου η αύξηση των αυτοκτονιών ήταν κατακόρυφη, με σημείο καμπής τον Ιούνιο του 2011, όπου η ανακοίνωση και η ψήφιση του δεύτερου μνημονίου έφερε ταυτόχρονα  και την αύξηση των απονενοημένων διαβημάτων των Ελλήνων κατά 35,7% σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων  μηνών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, για την αύξηση των αυτοκτονιών δεν ευθύνονται μόνο οι εφαρμοζόμενες οικονομικές πολιτικές, αλλά και τα «δημόσια μηνύματα» που αυτές εξέπεμπαν, ειδικά ως προς τον αντίκτυπό τους στην ψυχική υγεία των πολιτών.

Ευθύνες, επίσης, η έρευνα αυτή δίδει και στα ΜΜΕ τα οποία, όπως υποστηρίζει, οφείλουν να έχουν συνείδηση «του δυνάμει αρνητικού αντίκτυπου που έχουν στη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα στις αυτοκτονίες». Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Χώρα μας δεν είχαν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο, ενώ προτείνει να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στις συνέπειες πιθανών τέτοιων μελλοντικών μέτρων στην ψυχική υγεία των πολιτών, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να τους οδηγήσουν στην απελπισία κι από εκεί στο απονενοημένο διάβημα.

Η συγκεκριμένη έρευνα – καταπέλτης, που επιβεβαιώνει το αυτονόητο της απίστευτης αύξησης των αυτοκτονιών, αποτελεί ένα ηχηρό χαστούκι στα διάφορα παχύδερμα – απολογητές της μνημονιακής πολιτικής, τα οποία με απύθμενο θράσος θεωρούσαν ως «φτηνό λαϊκισμό» και «φούσκωμα των ποσοστών» οποιαδήποτε αναφορά στο αδιαμφισβήτητο γεγονός της αύξησης των αυτοκτονιών λόγω της μνημονιακής πολιτικής.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/episthmonikh-meleth-epibebaiwse-to-autonohto.-oi-autoktonies-aujhthhkan-kat#ixzz3Qsc9r4KD

Exit mobile version