Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Καβάλα, Αθήνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, η προγραμματισμένη ομιλία του περιφερειακού συμβούλου Α.Μ-Θράκης, συναγωνιστή Δημήτριου Μιμίδη, με θέμα την ζωή, το έργο και τον ύποπτο θάνατο του εθνικού κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά. Την ομιλία του ο συναγωνιστής ξεκίνησε αναφερόμενος στα πρώτα χρόνια της ζωής του Ιωάννη Μεταξά, στο περιβάλλον που ανδρώθηκε, καθώς και στην γρήγορη αναγνώριση και ανέλιξή του στην στρατιωτική και διπλωματική ιεραρχία.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια να τον εμπλέξουν στην μικρασιατική εκστρατεία, στην εξορία και στην εμπλοκή του με την πολιτική. Ακολούθως, αναφορά έγινε στην εποχή όπου ο Μεταξάς ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας και στα γεγονότα που οδήγησαν στην δημιουργία του εθνικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου. Παρουσίασε επίσης τις ρηξικέλευθες και φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις του καθεστώτος αυτού, μεταρρυθμίσεις που καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε πραγματοποιήσει καθ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια της ζωής του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

Στην συνέχεια ο συναγωνιστής ανέφερε πως παρά το προχωρημένο της ηλικίας του Μεταξά, ο θάνατός του από αμυγδαλές δεν εξηγείται κι ότι για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε την αλήθεια θα πρέπει να αναζητήσουμε ποιος ωφελήθηκε και άρα να προβούμε σε μια γεωπολιτική ανάλυση. Παρουσίασε τα γεωπολιτικά δεδομένα του εν εξελίξει πολέμου, την μεγάλη επιρροή των Άγγλων στο καθεστώς μέσω του βασιλιά Γεωργίου, καθώς και την σθεναρή αντίσταση του Μεταξά, ο οποίος δεν δεχόταν τις “προτάσεις” τους για στρατιωτική βοήθεια. Παρουσιάστηκαν επίσης αναφορές Άγγλων διπλωματών και στρατιωτικών ακολούθων της πρεσβείας τους που αποδεικνύουν ότι η στάση του Μεταξά ανέτρεπε τα σχέδια των Άγγλων και έθετε σε κίνδυνο την αυτοκρατορία τους, οπότε ο Μεταξάς έπρεπε πάση θυσία να βγει από την μέση.

Την ομιλία για τον εθνικό κυβερνήτη ολοκλήρωσε με μια εισήγησή του ο Γραμματέας της Τ. Ο. Καβάλας, συναγωνιστής Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος αναφέρθηκε στην δύναμη και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του Μεταξά. Ακολούθησε συζήτηση και η συνάντηση έληξε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο  το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα βιντεοπροβολή με θέμα τις ομιλίες των συναγωνιστών βουλευτών του Κινήματος επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι σταθερή και αμετακίνητη στις θέσεις της, θα πράξει σημαντικό και εποικοδομητικό κοινοβουλευτικό έργο, καθώς ως τρίτη πολιτική δύναμη της Χώρας θα είναι η εθνική αντιπολίτευση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn116#ixzz3RbWskLXo

Exit mobile version