Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζει το μνημονιακό παραμύθι ο Σαμαράς με τις πλάτες των ευρωπαίων τοκογλύφων

Συνεχίζει το μνημονιακό παραμύθι ο Σαμαράς με τις πλάτες των ευρωπαίων τοκογλύφων

Αμετανόητος είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Αντώνης Σαμαράς για την μνημονιακή λαίλαπα που σάρωσε την χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβερνήσεώς του. Όπως φαίνεται ο Σαμαράς δεν αισθάνεται ουδεμία τύχη για τις χιλιάδες των αυτοκτονιών και τις στρατιές των απελπισμένων που δημιούργησε η υποτέλειά του στη Μέρκελ και το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο, αλλά αντιθέτως καλεί τους ΣΑΝΕΛ να ακολουθήσουν τον μνημονιακό του δρόμο.

Λίγες ώρες πριν συγκληθεί η Σύνοδος Κορυφής και ο Τσίπρας ολοκληρώσει την μνημονιακή κυβίστησή του, ο απερχόμενος (γενικώς…) Αντώνης Σαμαράς μετέβη στην συνεδρίαση του ΕΛΚ (η ΝΔ του Ευρωκοινοβουλίου) και όλοι μαζί έβγαλαν μνημονιακή ανακοίνωση. Σας την παραθέτουμε, προ του απαραίτητου σχολιασμού:

“Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μη διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τους Έλληνες δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερείς συμπεριφορές. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους Έλληνες να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Καλούμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να μη σταθεί εμπόδιο στο να βοηθηθούν οι Έλληνες”.

Η εν λόγω ανακοίνωση αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Σαμαράς ποντάρει στην περαιτέρω καταστροφή της χώρας, προκειμένου να επιπλεύσει ο ίδιος πολιτικά. Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τον μνημονιακό δρόμο που χάραξαν οι σαμαροβενιζέλοι και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες που θα έθεταν εν αμφιβόλω τα υπερκέρδη των διεθνών τοκογλύφων από την αφαίμαξη των Ελλήνων.

Εμείς από την πλευρά μας αφήνουμε τον Σαμαρά και τη νουδούλα στην χλεύη του Ελληνικού Λαού, ο οποίος έδωσε σαφή εντολή στις εκλογές για καταγγελία του μνημονίουΑυτή την νωπή λαϊκή εντολή οφείλει να σεβαστεί και ο Τσίπρας, ο οποίος εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία, προκειμένου να σκίσει τα μνημόνια και να διαγράψει το παράνομο χρέος, όπως τουλάχιστον έλεγε προεκλογικάΚάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αφού από την Σύνοδο Κορυφής φάνηκε ότι ο Τσίπρας θα ακολουθήσει τον μνημονιακό δρόμο που οδηγεί στην πολιτική ανυπαρξία. Η κυβίστησή του που έγινε μετά την παραίνεση Σαμαρά, αποτελεί όνειδος και βάρος για μία νεοσύστατη κυβέρνηση, που εκλέχτηκε με αντιμνημονιακή ψήφο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kataptusth-anakoinwsh-tou-eurwpaikou-laikou-kommatos-kath-upagoreush-samara#ixzz3Re0eTEjF

Exit mobile version