Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συντροφικά μαχαιρώματα Συριζαίων – Κκέδων για την συμφωνία της… Βάρκιζας!

Συντροφικά μαχαιρώματα Συριζαίων - Κκέδων για την συμφωνία της… Βάρκιζας!

Σε άρθρο του στο left.gr ο ΕΑΜίτης Μάνος Ιωαννίδης αφήνει να φανεί όλο το μίσος της ανανεωτικής αριστεράς (ΚΚΕεσ) κατά των «ορθόδοξων» του ΚΚΕ(εξ). Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο πλευρές με χαρά θα επαναλάμβαναν τα γεγονότα του 1968 στην Τασκένδη με τα μαχαιρώματα την κλωτσοπατινάδα και τις εξορίες. Είναι βλέπετε η επέτειος της συνθήκης της Βάρκιζας και ο πόνος περισσεύει για τους απανταχού κομμουνιστές και για τα περασμένα μεγαλεία τους!

Διαβάστε λίγες μόνο αράδες και θα καταλάβετε: «Η Συμφωνία όμως περιείχε και την προδοσία του ΕΑΜικού κινήματος, όπως ειπώθηκε από τους πολλούς, ή το μεγάλο λάθος, όπως παραδέχθηκαν -κατόπιν εορτής όμως- κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ, όπως ο Μ. Παρτσαλίδης και ο Γ. Ιωαννίδης, οι οποίοι όμως το απέδωσαν σε συμβουλές του Δημητρώφ (τέως γραμματέα της Γ’ Κομουνιστικής Διεθνούς και τότε επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ), ο Ν. Ζαχαριάδης, που τη χαρακτήρισε όμως όχι συνθηκολόγηση και υποχώρηση, αλλά αναγκαίο ελιγμό μπροστά στον Στάλιν, αλλά και ο ίδιος ο Στάλιν όταν τον Γενάρη του 1950 συναντήθηκε με τους Παρτσαλίδη και Ζαχαριάδη. Τέλος και το ίδιο το ΚΚΕ με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του. Έγκαιρα δε και έμπρακτα ο Άρης Βελουχιώτης, ο οποίος ούτε αποστρατεύτηκε ούτε παρέδωσε τα όπλα του.»

Παρακατω δε «Να λοιπόν γιατί η Συμφωνία της Βάρκιζας χαρακτηρίστηκε απ’ όλους κατάπτυστη και εγκληματική και μόνο από τον Ν. Ζαχαριάδη και το ΚΚΕ ελιγμός και λάθος. Και ποιες ήταν οι συνέπειες για τους πρωτεργάτες αυτής της Συμφωνίας; Φυσικά όχι οι διώξεις που υπέστησαν όλοι οι αγωνιστές, αφού φρόντισαν να συμπεριλάβουν εαυτούς στην αμνηστία, αλλά μόνο κομματικές. Ο μεν Γ. Σιάντος, που είχε πεθάνει το 1947, κατηγορήθηκε από τούς Ν. Ζαχαριάδη και Δ. Βλαντά το 1950 ως προβοκάτορας, χαφιές και ισόβιος πράκτορας των Άγγλων, για να αποκατασταθεί το 1958 μαζί με τον Ν. Πλουμπίδη και τον Κ. Καραγιώργη, ο δε Μ. Παρτσαλίδης να διαγραφεί αργότερα από το ΚΚΕ, για άλλους όμως λόγους.»

Σε γενικές γραμμές έτσι κινήθηκε το κομμουνιστικό κίνημα στην χώρα μας από την ίδρυση του, ιντριγγες, μισαλλοδοξία και συντροφικά μαχαιρώματα. Όταν λοιπόν δεν σέβεσαι τον σύντροφο σου, τον άνθρωπο που πολέμησε δίπλα σου φαντάσου τι περίμενε τον λαό και κυρίως τον αντίπαλο…

Για εμάς (όσο κι αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρύψει τις καταβολές του με τον σοσιαλδημοκρατικό μανδύα..) δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους μαρξιστές-λενινιστές και τους «γιαλαντζί» κυβερνώντες γιατί κανένας τους δεν αποκήρυξε έως σήμερα την Έκτη ολομέλεια του ΚΚΕ στις 9 ΟΚΤ. του 1949 που δήλωνε ρητά: «Ο ΔΣΕ δεν κατέθεσε τα όπλα, μονάχα τα έθεσε παρά πόδα. Υποχώρησε μπροστά στην τεράστια υλική υπεροχή που συγκέντρωσαν οι ξένοι καταχτητές ενισχυμένοι απ’ την τιτοϊκή αποστασία και προδοσία που τον χτύπησε πισώπλατα. Μα ο ΔΣΕ δεν λύγισε και δεν συντρίφτηκε. Παραμένει ισχυρός με ακέραιες τις δυνάμεις του. Σταμάτησε την αιματοχυσία για να σώσει την Ελλάδα από την ολοκληρωτική εκμηδένιση και τα συμφέροντα του τόπου τα έβαλε πάνω απ’ όλα. Οι δυνάμεις μας στο Βίτσι και το Γράμμο σταμάτησαν τον πόλεμο για να διευκολύνουν την ειρήνευση στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει συνθηκολόγηση. Σημαίνει απόλυτη προσήλωση στο συμφέρον της πατρίδας, που δε θέλαμε να δούμε ολοκληρωτικά κατεστραμμένη».

Τώρα είναι επίκαιρη όσο ποτέ η ρήση για τις σχέσεις ΚΚΕ, Σύριζα (ΚΚΕεσ), ΕΣΣΔ, Λαϊκής Δημοκρατίας της Ρουμανίας κτλ. Πως είναι δυνατόν να δουλεύουν οι αντιπροσωπείες όταν τα εργοστάσια έχουν κλείσει εδώ και δεκάδες χρόνια… Παγκόσμια Ελληνική Πρωτοτυπία.

Δημήτρης Κουκούτσης
Πρώην βουλευτής Μεσσηνίας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suntrofika-machairwmata-surizaiwn-kkedwn-gia-thn-sumfwnia-ths-barkizas#ixzz3Riv8WbCv

Exit mobile version