Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη την γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
να ‘χει επτά Πρωθυπουργούς
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Να’χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε.
Γεώργιος Σουρής (Πάντα επίκαιρος)
Με «εκσυγχρονιστές θα ασκηθεί δημόσιος έλεγχος». Ένας λοιπόν που θα κάνει έναν έλεγχο για να βρει ποίοι έκλεψαν κατά τον Σουρή είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νίκος Χριστοδουλάκης. Δεν εννοούμε τα νεανικά του χρόνια αλλά τα πρόσφατα. Στα έτη 1996-2004 από καίριες θέσεις υφυπουργού και υπουργού σε οικονομικά υπουργεία ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, που έμαθε στους Έλληνες τι εστί τζόγος με την φούσκα του Χρηματιστηρίου που είχαν αρχίσει να παίζουν και οι γιαγιάδες για να εξασφαλίσουν «το μέλλον τους».
Είχαμε λοιπόν «δημιουργική λογιστική» και καλλιέργεια του μύθου της ισχυρής Ελλάδος, αφού και ο τσέλιγκας αντί να ασχοληθεί με το κοπάδι έπαιζε τα γίδια στο χρηματιστήριο για να αυγατίσουν αντί να βάλει τον τράγο να κάνει την δουλειά του. Αυτός λοιπόν που μετά του Σημίτη ξεβράκωσαν οικονομικά τους Έλληνες από ότι ρευστό είχαν ήλθε πάλι στο προσκήνιο ως επιλογή του Γιάννη Δραγασάκη (αυτός γράφεται με δύο ”ν” και καλεί και φρουράρχους άμα λάχει) και τοποθετήθηκε στην θέση του αντιπροέδρου της τράπεζας Πειραιώς για να την «εξυγιάνει» και να ασκήσει «δημόσιο έλεγχο» (σαν αυτόν του χρηματιστηρίου κατά πάσα πιθανότητα).
Τα περισσότερα τα λέει η τελευταία στροφή του Σουρή. Φυσικά ο εντολέας φρουράρχων, νυν υπουργός Δραγασάκης, συμμετείχε και στην κυβέρνηση Ζολώτα σαν υπουργός. Βλέπετε και κάποια είδη ανθρώπων επιβιώνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Επομένως είναι μάλλον λανθασμένη η επιστημονική άποψη ότι σε έναν πυρηνικό όλεθρο θα επιβιώσουν μόνον οι κατσαρίδες.
Ι. Ιωαννίδης – Τ.Ο. Θεσσαλονίκης
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meta-thn-pshfo-ston-suriza-to-pasok-sthn-ejousia#ixzz3Rl4Vz5wU