Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δημοψήφισμα για το Ευρώ

Δημοψήφισμα για το Ευρώ

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός”, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι”

Εθνική Ανεξαρτησία ή νέα μνημόνια και υποταγή; Σε αυτό το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει στο προσεχές διάστημα ο Ελληνικός Λαός. Η άρτι εκλεγείσα κυβέρνηση Τσίπρα κάνει πως δεν βλέπει ποιο είναι το πραγματικό ζητούμενο. Επαναλαμβάνοντας την καταστροφική τακτική Παπανδρέου, επιχειρεί να σκεπάσει όπως-όπως το πρόβλημα, ελπίζοντας σε μια ανάσα προσαρμογής. Οποια κι αν είναι όμως τώρα η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμα.

Η νέα κυβέρνηση διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή με συγκεκριμένο νόημα και περιεχόμενο. Είναι εντολή καθαρά και ξάστερα αντιμνημονιακή και δεν επιδέχεται άλλες ερμηνείες. Όταν λέμε αντιμνημονιακή, δεν εννοούμε βεβαίως την λέξη «μνημόνιο» καθ’ αυτή, όπως επιχειρείται με τρόπο ταχυδακτυλουργικό και κομπογιαννίτικο να παρουσιάσει η κυβέρνηση, αντικαθιστώντας την με περιφράσεις, αλλά το νόημά της: Την κατάργηση των υφεσιακών πολιτικών, των μέτρων εξαθλίωσης του λαού και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, την διακοπή της ξένης κατοχής. Η διεθνής αδελφότητα των μήντια επιμένει να διασπείρει ειδήσεις με τον μανδύα της δημοκρατικότητας, σύμφωνα με τις οποίες όχι οι κυβερνήσεις, αλλά οι ίδιοι οι πολίτες της Γερμανίας, της Βρετανίας ή της Ευρώπης αποφασίζουν ότι θέλουν ή ότι δεν θέλουν να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, να παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωσάν να εναπόκειται στον Γάλλο ψηφοφόρο το αν οι Ελληνες θα χρησιμοποιούν το ευρώ στις συναλλαγές τους, ή ακόμα αν η τάδε ή η δείνα χώρα θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αντί λοιπόν να υφίσταται ο λαός μας την προπαγάνδα και την τρομοκρατία των ξένων, αντί οι πολιτικάντηδες «δεξιάς» και «αριστεράς» να υπεκφεύγουν κάνοντας πως δήθεν δεν καταλαβαίνουν, και χρειάζεται να ερμηνεύουν την πρόσφατη λαϊκή εντολή κατά τα συμφέροντα όσων τους ανέβασαν τεχνητά στις λαϊκές προτιμήσεις, ας κληθεί να αποφασίσει ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός, καθαρά και ξάστερα. Να ανοίξει λοιπόν άμεσα η συζήτηση, δημόσια και χωρίς αποκλεισμούς, να μπουν στο τραπέζι όλες οι θέσεις, και ισότιμα, όπως το αποφάσισε ο Λαός στις εκλογές του Ιανουαρίου, να τοποθετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού. Δεν μένει στη συνέχεια άλλη επιλογή από την διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ο κ. Τσίπρας και η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησή του πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την τακτική των προκατόχων του ή θα προχωρήσει στην ανασύσταση του κράτους σε υγιεις και στέρεες βάσεις. Εμείς αμφιβάλλουμε. Γιατί για να προχωρήσουν οι αλλαγές στο κράτος και να αποκτήσει νόημα και περιεχόμενο η Δημοκρατία, χρειάζεται εθνική κυβέρνηση. Και όλα οδηγούν σε αυτήν την λύση. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Τώρα παρουσιάζεται η ευκαιρία στην Ελλάδα να μεταβάλλει προς όφελός της τις πολιτικές ισορροπίες.

Οι συγκυρίες είναι οι κατάλληλες. Τους επόμενους μήνες τα ερωτήματα θα γίνουν επιτακτικά. Σε ολόκληρη την Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να αλλάξουν πολιτική οι Βρυξέλλες. Να γίνει η συμμετοχή των κρατών ισότιμη και ουσιαστική, Δεν χρειαζόμαστε μια Ευρώπη γραφειοκρατών, μια Ευρώπη επικυρίαρχων, υπαλλήλων των βουλήσεων του αμερικανικού ή όποιου άλλου παράγοντα. Τι νόημα έχει το ενιαίο νόμισμα και η κοινή πολιτική όταν η μία εξάρτηση φέρνει μεγαλύτερη;

Αργά, ή μάλλον γρήγορα, θα κληθούμε να δώσουμε απαντήσεις. Ας είμαστε έτοιμοι.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmopshfisma-gia-to-eurw#ixzz3RoWFNCkx

Exit mobile version