Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Bobolas über alles και μετά την πτώση των σαμαροβενιζέλων!

Bobolas über alles και μετά την πτώση των σαμαροβενιζέλων!

Στις 28 Ιανουαρίου εκδικάστηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της Ελλάδος εναντίον της ίδιας της Ελλάδος. Όσο και αν ακούγεται παράλογο αυτό η Ελλάδα προσέφυγε εναντίον του εαυτού της και προς χάριν του Μπόμπολα, ώστε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» να μην επιστρέψει το ποσό των 15,34 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ως παράνομη κρατική επιχορήγηση για τα μεταλλεία στις Σκουριές.  

Η υπόθεση αφορούσε την σκανδαλώδη πώληση των μεταλλείων στον Μπόμπολα, χωρίς πριν να έχει προηγηθεί εκτίμηση, χωρίς να έχει γίνει διαγωνισμός, με ποσό πολύ χαμηλότερο της πραγματικής αξίας και αφότου η εταιρεία του Μπόμπολα απαλλάχθηκε από την καταβολή οιουδήποτε είδους φόρου. Επρόκειτο, δηλαδή, για μία τυπική συνδιαλλαγή του κλεπτοκρατικού καθεστώτος με τον Μπόμπολα. Τίποτε το παράξενο στους σύγχρονους καιρούς!

Επίσης καθόλου παράξενο το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε εναντίον του εαυτού του, αφού ως γνωστόν για τους Σαμαροβενιζέλους ισχύει το δόγμα Bobolas Über Alles. Όμως εδώ είναι που ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τον παρατηρητικό αναγνώστη, που διαβάζει πίσω από τις γραμμές και υποψιασμένος αντιλαμβάνεται κάποιες πραγματικότητες ανείπωτες.

Όπως προείπαμε η εκδίκαση της προσφυγής έγινε στις 28 Ιανουαρίου, δηλαδή Τετάρτη. Είχε προηγηθεί όμως η Κυριακή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, την επαύριο της οποίας έχουμε ροζ σοσιαλισμό! Σε απλά ελληνικά, έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον! Και όχι μόνο έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν αναλάβει πόστα και είχαν ενημερωθεί για τα χαρτοφυλάκιά τους και τις εκκρεμούσες υποθέσεις.

Κοινώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τον Μπόμπολα, προκειμένου αυτός να συνεχίσει να λαμβάνει παρανόμως από το Ελληνικό Κράτος. Και αβίαστα γεννάται το ερώτημα. Τι σχέση μπορεί να έχει το γεγονός ότι ο Μπόμπολας χρησίμευσε ως «δούρειος ίππος» για να αποκτήσει τα μεταλλεία η Eldorado Gold, στην οποία μετέχει η BlackRock, εταιρεία στην οποία έχουν μερίδια ο Τσακαλώτος και ο υπουργός οικονομίας, Σταθάκης; Τι σχέση μπορεί να έχει το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιγγλέση, εργαζόταν στην κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία χρυσού;

Εν τέλει πόση συνάφεια έχουν όλα αυτά με τα επεισόδια που είχαν γίνει στην περιοχή και στην οποία πρωτοστατούσαν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Ως προς τα προηγούμενα οι απαντήσεις υπονοούνται με σαφήνεια. Ως προς το τελευταίο έχουμε μία προφανή περίπτωση πολιτικαντισμού και ψηφοθηρίας που θα γίνει εξόχως συχνή επί… σοσιαλισμού, στις μέρες δηλαδή που το «δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα», αλλάζει και γίνεται «χαθήκαμε στην μετάφραση» μέσα σε λίγες ώρες. Επί αθεϊσμού που απελευθερώνει περιστέρια στα Θεοφάνεια, επί «αντι-αμερικανικής γραμμής» που γίνεται τηλεφωνήματα στον Τζον Κέρι. Κοινώς, του πολιτικαντισμού που συνεπάγεται μία διακυβέρνηση του πνευματικού απογόνου του Ανδρέα Παπανδρέου, του ολετήρα της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bobolas-ber-alles-kai-meta-thn-ptwsh-twn-samarobenizelwn#ixzz3RpSisWrJ

Exit mobile version