Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμετανόητοι Άδωνις και Βορίδης στηρίζουν τον Σαμαρά που υπέγραψε την ανακοίνωση του ΕΛΚ

Αμετανόητοι Άδωνις και Βορίδης στηρίζουν τον Σαμαρά που υπέγραψε την ανακοίνωση του ΕΛΚ

Οι Σαμαροφρουροί Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης προσπαθούν μετριάσουν τις σφοδρές αντιδράσεις από την ανακοίνωση του ΕΛΚ που υπέγραψε ο Σαμαράς.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ η ιδιαίτερα προσβλητική για τη χώρα ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία αξιοποιήθηκε από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Ήδη αρκετά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ έχουν πάρει δημόσια αποστάσεις από την ανακοίνωση του ΕΛΚ για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη ανακοίνωση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ, τη στιγμή που ανακινούνται σενάρια για αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του κόμματος.

Παρόλα αυτά και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και σε όλη την κοινωνία οι αμετανόητοι μνημονιακοί Σαμαροφρουροί τοποθετήθηκαν δημοσίως υπέρ της ανακοίνωσης και της υπογραφής της από τον Αντώνη Σαμαρά.

Γεωργιάδης: Η ανακοίνωση του ΕΛΚ λέει το αυτονόητο. Υπέρ της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία μεταξύ άλλων ζητείται από τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις» της προηγούμενης, τάχθηκε o Άδωνις Γεωργιάδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, υπερασπιζόμενος τον Αντώνη Σαμαρά.

«Η ανακοίνωση του ΕΛΚ δεν λέει τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο που αισθάνεται Ευρωπαίος: Pacta sunt servanda (σ.σ «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»). Η φασαρία;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Βορίδης: Το ΕΛΚ αναγνωρίζει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά. Σχολιάζοντας το ψήφισμα του ΕΛΚ που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης τόνισε μιλώντας στο Mega: «Το ΕΛΚ αναγνωρίζει το έργο της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Είναι σαφές ότι το ΕΛΚ αναγνωρίζοντας το έργο της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά κάνει κάτι αυτονόητο». Ακόμη πρόσθεσε: «Επίσης είναι απολύτως σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί στην κατεύθυνση που αυτή νομίζει».

Η επίμαχη ανακοίνωση του ΕΛΚ που εγκρίθηκε και από την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες υπό τον Σαμαρά και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων είναι η εξής:

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Ελλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Βεβαίως, στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο και πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τη χώρα σε πορεία προς τη σταθερότητα και ανέκτησε την εμπιστοσύνη.

Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ametanohtoi-adwnis-kai-boridhs-sthrizoun-ton-samara-pou-upegrapse-thn-anako#ixzz3Rqw137x5

Exit mobile version