Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Προφέσορες στα βήματα του… Τζέφρυ»

Τα τελευταία χρόνια ο ξενοκίνητος «καρτουνικός» αχυράνθρωπος GAP – Τζέφρυ (Jeffrey) Παπανδρέου έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ταξίδια σ’ ολόκληρο τον κόσμο, είτε ως επισκέπτης καθηγητής, είτε ως αμειβόμενος ομιλητής (sic!), είτε ως πρόεδρος της «Σοσιαλιστηκής» Διεθνούς, είτε ως πρώην πρωθυπουργός, είτε με άλλες ιδιότητες. Σε αρκετά από τα διεθνή συνέδρια και fora στα οποία συμμετείχε με πρόσκληση και ευλογία των Επικυριάρχων, είχε επαφές με εκπροσώπους της «αφρόκρεμας» των διεθνών κερδοσκόπων, πολλοί από τους οποίους θησαύρισαν από την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.

Ως βουλευτής του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που ανακοινωνόταν στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ότι ο Τζέφρυ ζητάει άδεια για να ταξιδέψει στο εξωτερικό, προκαλούσε τα γέλια και τα ειρωνικά χειροκροτήματα από τους υπόλοιπους πολιτικάντηδες. Αν και οι εμφανίσεις του στο κοινοβούλιο ήσαν εξόχως σπάνιες, ωστόσο δεν παρέλειπε να συμμετέχει στις επιτροπές της βουλής για ευνόητους λόγους (η κάθε συμμετοχή έχει extra «μαρούλι», «τσιτσι-μίτσι»).

Ο ευφυόβλαξ Τζέφρυ, αφού συνέβαλε τα μέγιστα στην υποδούλωση της Πατρίδας μας στους ξένους (πιθανώς εκλεκτούς συγγενείς του) τοκογλύφους και υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων γενεών, αντί να είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη ή τουλάχιστον να έχει εξαφανιστεί ευσχήμως από την πολιτική ζωή του τόπου, έχει το απύθμενο θράσος να πολιτεύεται, να ομιλεί με υπερηφάνεια για τα πεπραγμένα του και επίσης να ζητεί πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού, για να τον απαλλάξει από τα δεσμά του Μνημονίου,…. όπου τον έριξε ο ίδιος πριν πέντε περίπου χρόνια. Επιπλέον, βρίσκει συμπαραστάτες πολλά χορτασμένα φερ’ ειπείν «κομματόσκυλα», στελέχη της πράσινης αμάκας που ευνοήθηκαν από το κόμμα της κλεψιάς, των σκανδάλων, της διαφθοράς και της ρεμούλας.

Τα χνάρια του «μεγάλου πιονιέρου» Τζέφρυ ακολουθούν και άλλοι προφέσορες (πανεπιστημιακοί, πολιτικάντηδες, οικονομολόγοι, τραπεζίτες, καθώς και ισχυροί παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων) οι περισσότεροι των οποίων προέρχονται από το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και την αριστερά, ενώ οι λοιποί από την μασονοδεξιά. Είναι εμβροντησίας άξιο πόσο αντιστοιχεί αυτή η ομάδα στους στίχους του γερμανοεβραίου τραγουδοποιού και ποιητή Βολφ Μπήρμαν σε μετάφραση Δημοσθένη Κούρτοβικ για «…τους προφεσόρους, που καλύτερα θα ξέρανε πολλά, αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί, τους έχω βαρεθεί!»

Ο Λουκάς Παπαδήμος, (ο «Πάπας» του τραγικάθλιου Προέδρου Καρατζαφέρη) πρώην διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην πρωθυπουργός, περιφέρεται σε διάφορες χώρες του κόσμου ως καθηγητής και ενοικιαζόμενος ομιλητής σε πανεπιστήμια, συνέδρια και fora. Το «ορμητήριο» του Λουκά Παπαδήμου, είναι το «Kennedy School» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, όπου είναι επισκέπτης καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης από το 2010. Δύο άλλοι «φωστήρες» – συνεργάτες του Παπαδήμου, οι καθηγητές Γκίκας Χαρδούβελης (πρώην διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Σημίτη και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά) και Γιώργος Παγουλάτος, δίνουν συχνά το «παρών» σε διεθνή συνέδρια και fora σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την ιδιότητα της πρώην επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της επισκέπτριας καθηγήτριας στο ξακουστό Harvard, η Άννα Διαμαντοπούλου (γνωστή και ως Lady Bilderberg λόγω της συμμετοχής της σε αρκετές από τις συνεδριάσεις της περιβόητης Λέσχης Bilderberg) εντάχθηκε πριν λίγους μήνες στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης (National University of Singapore) και διεξήγαγε σεμινάρια σε φοιτητές του Lee Kuan Yew School of Public Policy, με θέμα «Δημόσια εκπαιδευτική πολιτική, έρευνα και ηγεσία». Επίσης, συμμετέχει στο εκπαιδευτικό μέρος ενός μεγάλου κινεζικού προγράμματος, με την ονομασία «Τhe Silk Road Economic Belt». Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρώην υπουργός Παιδείας του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ διδάσκει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ως επισκέπτρια καθηγήτρια. Παλαιότερα είχε διδάξει στο Harvard των Η.Π.Α. ενώ είχε δώσει διαλέξεις σε αρκετά πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπως αυτά της Οξφόρδης, του Κέιμπριτζ και του LSE της Μεγάλης Βρετανίας, στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Φρανκφούρτης, του Άαχεν και του Βερολίνου, κ.λπ. Το φθινόπωρο του 2012 δίδαξε στη σχολή Kennedy του Πανεπιστημίου του Harvard όπου «μεταλαμπάδευσε» σε Αμερικανούς φοιτητές τις γνώσεις και τις εμπειρίες της από την πορεία της ως πολιτικός στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα θέματα της διδασκαλίας της αφορούσαν κυρίως στις αλλαγές στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, τις ρίζες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα.

Όσον αφορά στην Lady Bilderberg, έχει καλλιεργηθεί ο μύθος για την «επιτυχημένη θητεία της» ως υπουργού παιδείας από εκπροσώπους τόσο του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, όσο και της ψοφοδεξιάς για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της και το «Νόμο Διαμαντοπούλου στα ΑΕΙ». Το 2009 η Διαμαντοπούλου, μετά τη θητεία της ως επιτρόπου στην ΕΕ για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών θεμάτων, διορίστηκε από τον απερίγραπτο Τζέφρυ ως υπουργός Παιδείας. Η υπέρμετρα φιλόδοξη και αλαζών υπουργός του ΘΑΣΟΚ επιχείρησε να προβεί σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στον πολύπαθο χώρο της παιδείας, χωρίς βεβαίως επιτυχία. Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν ήταν ο νόμος για τα ΑΕΙ. Η προσπάθειά της Διαμαντοπούλου να βάλει τάξη μέσω του «αναιμικού» Ν.4009/2011 στα αριστεροκρατούμενα πανεπιστήμια, στα οποία κυριαρχούν η ανομία και οι καταλήψεις, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η εν γένει θητεία της στο συγκεκριμένο υπουργείο υπήρξε αποτυχημένη. Η φερομένη ως Lady Bilderberg προέβη σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και αύξηση των μαθητών ανά τάξη, με πρόσχημα την «κοινωνικοποίηση» των παιδιών. Είχε ως συμβούλους τις περιβόητες καθηγήτριες, πρωτομαστόρισσες του εθνομηδενισμού και της εθνοαπόδόμησης Δραγώνα και Φραγκουδάκη. Κατήργησε τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και έγινε ευρέως γνωστή ως «η υπουργός της φωτοτυπίας» κλπ. Ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων της, δεν παρέλειπε φυσικά να εκτελεί κομματικά ρουσφέτια. Στο γραφείο της απασχολούσε 46 άτομα (συνεργάτες, συμβούλους, κ.λπ. ) τα περισσότερα των οποίων τυχαίως ήταν… κομματόσκυλα.

Όπως αποκάλυψε ο διεθνούς φήμης φυσικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας και Ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος, πριν από καιρό στο Mega, όταν το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ ήρθε ξανά στην εξουσία το 2009, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να τον παύσει από εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο Φυσικής Υψίστων Ενεργειών (CERN) στη Γενεύη. O διακεκριμένος επιστήμονας επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην ίδια την Lady Bilderberg, η οποία αντέδρασε έντονα δηλώνοντας με περίσσιο θράσος ότι τάχα την …. πρόσβαλε, ενώ παράλληλα προσπάθησε να δικαιολογηθεί μιλώντας για «διορισμούς εθνικών αντιπροσώπων, μετά τη λήξη της θητείας τους, που ανανεώνονται με διεθνείς προκηρύξεις και αξιοκρατία». Για το πόσον αξιοκρατικά ενεργούσε η κ. Διαμαντοπούλου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας και διόριζε «ημετέρους», παραπέμπουμε τον αναγνώστη στην ανοικτή επιστολή που είχε αποστείλει πριν μερικά χρόνια προς την ίδια ο πρώην σχολικός σύμβουλος Θεολόγων Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Γεώργιος Τσακαλίδης.

Τα ίδια πρόσωπα, που συνέβαλαν με επιμονή, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, στο ασφυκτικό αδιέξοδο που βρίσκεται η χώρα μας, κάνουν μαθήματα και δίνουν ομιλίες για «τρόπους εξόδου των κρατών από την οικονομική κρίση», για «οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», για «αειφόρο ανάπτυξη» κ.λπ. στο πλαίσιο προγραμμάτων που προωθούνται από τη νέα τάξη πραγμάτων.

«Αριστεροί» πανεπιστημιακοί, όπως ο τέως πρύτανης του Α.Π.Θ. Γιάννης Μυλόπουλος, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑο τέως πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τέως υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καθώς και ο τέως πρύτανης του πανεπιστημίου του Αιγαίου και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Πάρις Τσάρτας διδάσκουν ως επισκέπτες καθηγητές στο ιδιωτικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (πρώην Cyprus College), βεβαίως έναντι λίαν αδρών αμοιβών.

Να θυμίσουμε ότι, παραμονές ευρωεκλογών του 2014, ο Παπαθεοδώρου, επισκεπτόμενος -ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ- τον Μυλόπουλο στο Α.Π.Θ., είχε δηλώσει πως «η επένδυση στην Παιδεία και η ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης αποτελούν ταυτόχρονα εθνικό και ευρωπαϊκό διακύβευμα». Από τη μεριά του ο Μυλόπουλος έσπευσε να υπερασπισθεί για πολλοστή φορά τον δημόσιο χαρακτήρα των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (στα λόγια βεβαίως, βεβαίως) και να ταχθεί κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Είναι μεγάλη χαρά να υποδέχομαι σήμερα τον καλό μου φίλο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ως υποψήφιο ευρωβουλευτή. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου και ακαδημαϊκού χαρακτήρα των ελληνικών πανεπιστημίων…Η προοπτική ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και η αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων από την κυβέρνηση διαμορφώνουν ένα δυσοίωνο τοπίο στην Παιδεία, το οποίο μας επαναφέρει δεκαετίες πίσω, τότε που σπούδαζαν μόνο τα παιδιά των πλούσιων οικογενειών. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτόν τον εφιάλτη να γίνει πραγματικότητα». Ο δε πρύτανης του πανεπιστημίου του Αιγαίου Πάρις Τσάρτας, τον Αύγουστο του περασμένου έτους, χορήγησε … στον εαυτό του επιστημονική άδεια με πλήρεις αποδοχές (!) για να διδάξει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Πρόδηλα ο εμπαιγμός της αλήθειας και η υποκρισία των αριστερών τέως πρυτάνεων Μυλόπουλου, Παπαθεοδώρου και Τσάρτα δεν έχει όρια. Ενώ δήθεν υπερασπίζονται την δημόσια και δωρεάν παιδεία και «μάχονται» κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, διδάσκουν και οι τρεις τους, σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Να σημειωθεί ότι επί πρυτανείας του «συριζαίου» Μυλόπουλου στο ΑΠΘ είχε στηθεί «χορός» εκατομμυρίων ευρώ. Περισσότερα από 8 εκατομμύρια ξοδεύτηκαν σε διάφορες υπέρογκες και εξωφρενικές υπηρεσίες με χρήματα της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ιδρύματος.. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η ανακαίνιση της «τουαλέτας» (αποχωρητηρίου) της πρυτανείας στοίχισε 30.000 ευρώ, ενώ ο … ξακουστός αντιπρύτανης των Οικονομικών Ιωάννης Παντής είχε χαρίσει ένα i-phone αξίας 700 ευρώ στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, χρεώνοντάς το στα λειτουργικά του Ιδρύματος! Ο ίδιος ο Μυλόπουλος πραγματοποιούσε ταξίδια στο εξωτερικό με έξοδα του πανεπιστημίου. Τα γεγονότα αυτά, με πρωταγωνιστή τον Μυλόπουλο, απασχόλησαν τα μέσα και προκάλεσαν την παρέμβαση της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης, χωρίς ωστόσο να αποδοθούν ευθύνες.

Από την ψοφοδεξιά, η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ και υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των …. Εμιράτων, ως καθηγήτρια Επιστημών Περιβάλλοντος και Δημόσιας Πολιτικής.

Βεβαίως λόγοι ακριβολογίας επιβάλουν να αναφέρουμε πως κάποιοι άλλοι προφέσορες, ίσως πιο «πνευματικοί», ταξιδεύουν στο εξωτερικό, όχι για να διδάξουν, αλλά για να δώσουν θεατρικές παραστάσεις. Ο λόγος για τον τέως πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη, θεατρίνο, χορευτή και εκκολαπτόμενο «αστέρα του κινηματογράφου», υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Επικρατείας στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, κ.λπ. Ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 το πανεπιστήμιο Αθηνών βρισκόταν σε αναβρασμό, λόγω των συνεχών καταλήψεων από αριστερά γκρουπούσκουλα, με τους φοιτητές να κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο, ο φαιδροτραγικός καμποτίνος πρώην πρύτανης παρίστανε ξέπνοα τον «Ιουλιανό» σε θεατρικές σκηνές του εξωτερικού.

Με βάση τα παραπάνω «απανθίσματα», για μιαν ακόμη φορά ξεπηδάει στο προσκήνιο της ευθυκρισίας η ρήση του Μπίσμαρκ «καθηγητάδες τρεις και χάθηκε η Πατρίς», όπως συνάμα και η θυμόσοφη παροιμία του Λαού μας «όλοι οι σκύλοι μια γενιά και τα γουρούνια αδέλφια».

Παύλος Γκάστης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/profesores-sta-bhmata-tou…-tzefru#ixzz3RzdCFTyY

Exit mobile version