Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί δεν ανακοινώθηκε συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup;

Γιατί δεν ανακοινώθηκε συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup;

Γράφει ο Αντίοχος

Ούτε χθες βρέθηκε «λύση» στο Eurogroup, παρά το ότι την προηγούμενη Πέμπτη είχαν καλλιεργηθεί υψηλές προσδοκίες για ανακοίνωση συμφωνίας τη Δευτέρα.

Τι μέλλει γενέσθαι; Μην πιάνεστε κορόιδα! Η συμφωνία έχει γίνει κι έχει υπογραφεί προ πολλού – πολύ πριν από τις εκλογές- κι όλα τούτα τα μπρος-πίσω είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Το πρόβλημα είναι πως οι κυβερνήσεις θα σερβίρουν τη νέα μνημονιακή συμφωνία στους λαούς τους. «Δεν έχω αμφιβολία ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι τις επόμενες 48 ώρες η Ευρώπη θα ενωθεί και θα βρούμε τη σωστή διατύπωση», δήλωσε μετά τη λήξη της παράστασης ο Μπαρουφάκης. Η «σωστή διατύπωση», λοιπόν, είναι το πρόβλημα, κι όχι η επίτευξη μιας συμφωνίας.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην «διατύπωση» (το… σερβίρισμα) το έχουν η φράου Μέρκελ και ο mister Tsipras.

Διότι στην μεν Γερμανία υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «γιατί να πληρώνουμε εμείς τα χρέη των άλλων;». Που όπως φαίνεται πιάνει, διότι στις προχθεσινές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου, τα ποσοστά του κόμματος της φράου  Μέρκελ ήταν τα χειρότερα μεταπολεμικώς, ενώ αντιθέτως ενισχύθηκε το λεγόμενο «κόμμα του μάρκου», που ξεπέρασε το όριο του 5% και μπήκε στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.

Στην δε Ελλάδα, όπως γράφουν και οι χθεσινοί Financial Times, το μεγάλο πρόβλημα είναι το εξής: «Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να λυγίσει πρώτη η ελληνική κυβέρνηση και να αποδεχτεί την ήττα. Αν σταματήσει να υπάρχει η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή, το μόνο πολιτικό κόμμα που μένει για να αντιταχθεί σε αυτές τις στρατηγικές θα ήταν το νεοναζιστικό Χρυσή Αυγή».

Έτσι, συνεχίζεται η δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση», προκειμένου στο τέλος να δοθεί στην κοινή γνώμη –κάθε πλευράς- η εντύπωση ότι «δόθηκε σκληρή μάχη και πετύχαμε το καλύτερο»!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/giati-den-anakoinwthhke-sumfwnia-sto-chthesino-eurogroup#ixzz3S2LKhPur

Exit mobile version