Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κύρτσος: Δεν πήγαιναν καλά οι δουλειές και έγινα πολιτευτής του Σαμαρά

Κύρτσος: Δεν πήγαιναν καλά οι δουλειές και έγινα πολιτευτής του Σαμαρά

Η ΝΔ ανέκαθεν ήταν ένα κόμμα πατριδοκάπηλο, με τον φιλελεύθερο προορισμό της να αποτελεί την πυξίδα πορείας ακόμη και στις ατομικές συμπεριφορές των βουλευτών και των στελεχών της. Ο φιλελευθερισμός, ως ιδέα και πολύ περισσότερο ως πρακτική εφαρμογή, απέχει έτη φωτός από την αυταπάρνηση, την θυσία υπέρ της Πατρίδας και του Κοινωνικού Συνόλου, την Πίστη σε Ανώτερες Αξίες. Αυτό φαίνεται κατά καιρούς μέσα από τις δηλώσεις και τις συμπεριφορές αρκετών εκπροσώπων της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης». Ένα χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν τα όσα υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος,  πριν από λίγες ημέρες, για το πώς αντιλαμβάνεται την εκλογή του: 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα ευρωβουλευτής για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή ήμουν δημοσιογράφος και εκδότης επί 35 χρόνια και ήθελα ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μου, την επαγγελματική και την προσωπική. Δεύτερον, επειδή υπάρχει μεγάλη κρίση στα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Δεν πάνε καλά γιατί έχουν μειωθεί τα έσοδα από τις διαφημίσεις. Γι αυτό προτιμώ το ασφαλές περιβάλλον του Ευρωκοινοβουλίου από αυτό της ελληνικής αγοράς. Της άγριας ελληνικής αγοράς».

Το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει από τα λεγόμενα του Κύρτσου είναι ότι χαίρεται που εκλέχθηκε ευρωβουλευτής καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Τσεπώνοντας μερικές χιλιάδες ευρώ τον μήνα θα ανακουφιστεί, γνωρίζοντας ότι τακτοποιεί τις όποιες οικονομικές του εκκρεμότητες. Αναρωτιόμαστε τι θα σκεφτούν διαβάζοντας την δήλωσή του αυτή όσοι ψήφισαν ΝΔ και ιδιαίτερα όσοι στις ευρωεκλογές του 2014 είχαν «σταυρώσει» τον Κύρτσο. Αμφιβάλλουμε αν έστω και ένας απ΄αυτούς το έκανε έχοντας την αγωνία για το βιοποριστικό «δράμα» του Κύρτσου, ο οποίος αντιμετωπίζει την… τραγωδία ότι «έχουν μειωθεί τα έσοδα από τις διαφημίσεις».

Διαβάζοντας, μάλιστα, ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ νιώθει πλέον σε «ασφαλές περιβάλλον» στις Βρυξέλλες, σε αντίθεση με αυτό «της άγριας ελληνικής αγοράς», θα πρέπει να αισθάνεται και μέγιστο κορόιδο που έστειλε στο ευρωκοινοβούλιο κάποιον όχι  για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της Χώρας και των Πολιτών αλλά τα στενά ατομικά συντηρητικά συμφέροντα του Κύρτσου. Η δήλωση αυτή, όμως, του Κύρτσου έχει μια ευρύτερη διάσταση, εκφράζοντας την παρακμιακή κατάσταση και την επακόλουθη σήψη της ίδιας της ΝΔ, καθώς τα λεγόμενα του αντανακλούν ουσιαστικά την αληθινή εικόνα του κόμματος αυτού. Η ΝΔ και ο αρχηγίσκος της Σαμαράς έδειξαν ότι το Εθνικό Συμφέρον, η Λαϊκή Ευημερία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελούν άγνωστες έννοιες στο πολιτικό τους λεξιλόγιο. Το κομματικό και ατομικό συμφέρον, ακόμη και αν αυτά προϋποθέτουν την περαιτέρω καταστροφή της Χώρας, βρίσκονται όχι απλώς υπεράνω αλλά αποτελεί την αποκλειστική στόχευσή τους. Αυτά τα φαινόμενα παρακμής, όμως, είναι που θα αποσυνθέσουν πλήρως το ήδη πολιτικό πτώμα της ΝΔ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kurtsos-eurwbouleuths-nd-den-phgainan-kala-oi-douleies-kai-egina-politeuths#ixzz3S5q18Ixo

Exit mobile version