Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εγκρίθηκε από το Ράιχσταγκ το νέο μνημόνιο: Συμφώνησαν όλα τα γερμανικά κόμματα!

Εγκρίθηκε από το Ράιχσταγκ το νέο μνημόνιο: Συμφώνησαν όλα τα γερμανικά κόμματα!

Εικόνες από το παρελθόν και το μέλλον, συνάμα, ζήσαμε σήμερα παρακολουθώντας την ειδησεογραφία πέριξ της παρατάσεως του μνημονίου, που συναποφασίστηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών στο τελευταίο Eurogroup. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, το σχέδιο για την παράταση του Ελληνικού Μνημονίου, εγκρίθηκε από την Γερμανική Βουλή με συντριπτική, σχεδόν σταλινικού τύπου, πλειοψηφία.

Αυτό βεβαίως μας θυμίζει εικόνες από το παρελθόν, αφού οι «ναζί» της Μέρκελ και το «Ράιχσταγκ», αποφάσισαν την συνέχιση του 4ου Ράιχ στην Ελλάδα. Αυτά δεν είναι δικά μας λόγια, αλλά απόσταγμα της προεκλογικής ρητορείας αμφοτέρων των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τους ΑΝΕΛ, η Πατρίδα μας βρισκόταν υπό την κατοχή του 4ου Ράιχ, καγκελάριος του οποίου ήταν η «ναζίστρια» Άνγκελα ΜέρκελΤι έγινε, τελικά, «σύντροφοι»; Τώρα πλέον η Μέρκελ είναι «οραματίστρια», ο Σόιμπλε ο «μοναδικός που έχει πνευματικό επίπεδο» και οι διεθνείς τοκογλύφοι γίνανε «εταίροι»; Και τι συνιστά ακριβώς το γεγονός ότι η παράταση πρώτα εγκρίθηκε από το Γερμανικό Κοινοβούλιο και όχι από το Ελληνικό; Αυτές είναι οι εικόνες από το παρελθόν.

Οι εικόνες από το μέλλον έρχονται από την προαναφερθείσα σταλινικού τύπου πλειοψηφία, που έλαβε το μνημόνιο στην Γερμανική Βουλή. Εκεί ψήφισαν και πάλι όλα τα κόμματα, με ελάχιστους διαφωνούντες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπερψήφισαν και οι αριστεροί σύντροφοι των συριζαίων στο Die Linke. Θυμίζουμε ότι μέχρι χθες έλεγαν για τρομερό δίλημμα, σημειώνοντας ότι:

«Αν ψηφίσουμε υπέρ, θα είναι σαν να αναγνωρίζουμε και εμείς το μνημόνιο. Μέχρι τώρα όμως το απορρίπταμε – και οι λόγοι για την απόρριψη παραμένουν και τώρα οι ίδιοι».

Τελικώς υπερψήφισαν και η εικόνα από το μέλλον έρχεται, διότι όπως φαίνεται το ίδιο θα συμβεί και στην Ελληνική Βουλή, αφού μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί θα γίνουν ένα στην υπερψήφιση του νέου μνημονίου. Το είπε άλλωστε και ο Άδωνις“η κυβέρνηση Τσίπρα είναι υποχρεωμένη να φέρει το πολύ σε μια βδομάδα τη σύμβαση με το Eurogroup στη Βουλή για ψήφιση. Εγώ έχω ψηφίσει όλα τα μνημόνια, θα χαλάσω το σερί μου επειδή είναι μνημόνιο του Τσίπρα;”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/egkrithhke-apo-to-raichstagk-to-neo-mnhmonio-sumfwnhsan-ola-ta-germanika-ko#ixzz3SyvnCqtF

Exit mobile version